Guldryck av rekordstarka City - svenskarna inbytta för United i derbyförlust

Romelu Lukaku blev syndabock när Manchester United föll i derbyt mot City - som slog Premier League-rekord med 14:e raka segern och drar ifrån i ligatoppen.
Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic byttes in i 2-1-förlusten.
- Självklart är vi besvikna över resultatet, säger Lindelöf till MUTV.

Manchester City gör ett tidigt guldryck i Premier League. Laget vann seriefinalen mot Manchester United på Old Trafford och är nu hela elva poäng före lokalkonkurrenten.

Victor Nilsson Lindelöf hade startat i fyra raka Premier League-matcher. Men till derbyt så petades svensken. Istället startade Chris Smalling och Marcos Rojo i mittförsvaret för hemmalaget. Zlatan Ibrahimovic hade saknats i Uniteds trupp i två raka matcher, men var nu tillbaka på bänken.

Manchester City inledde bäst och skapade några halvchanser. Bland annat hade Raheem Sterling ett farligt läge, men avslutet gick rakt på David De Gea.

I slutminuterna av den första halvleken tog gästerna ledningen. Efter en hörna lämnades David Silva ren och kunde peta in 1-0. Målet föregicks av att Romelu Lukaku nickade ner bollen till Silva efter en duell med Nicolas Otamendi.

Men United skulle ändå gå till paus med 1-1. En försvarsmiss av Fabian Delph gav Marcus Rashford öppet läge och 20-åringen avslutade säkert i bortre hörnet.

Till den andra halvleken kom Victor Nilsson Lindelöf in för Manchester United när han ersatte Marcos Rojo som grinade illa efter en smäll i slutet på första halvlek.

Knappa tio minuter in i andra tog City ledningen igen efter en ny fast situation. Romelu Lukaku skulle rensa men träffade snett och sköt en United-spelare i ryggen. Nicolas Otamendi fick bollen och kunde stöta in 2-1.

United flyttade upp laget och skapade ett tryck. En kvart från slutet byttes Zlatan Ibrahimovic in i matchen.

Några minuter senare ropade hemmalaget på straff när Nicolas Otamendi gick in i en duell mot Ander Herrera. Men istället för straff varnades Herrera för filmning.

- Domaren gjorde ett misstag, säger José Mourinho till Sky Sports om en sen straffsituation.

- Det var en straff.

United skapade sedan ett gyllene läge att kvittera. Anthony Martial spelade in bollen till Lukaku som från nära håll sköt Ederson i ansiktet. Målvakten var även med på returen och kunde avstyra.

City höll undan och vann derbyt med 2-1. Pep Guardiolas mannar har nu kopplat ett jättegrepp om Premier League-titeln.

- Vi är besvikna självklart. Vi vill alltid vinna matcher och speciellt den här matchen. Så självklart är vi besvikna över resultatet, säger Victor Nilsson Lindelöf till MUTV.

Segern var Citys 14:e raka i ligan - nytt Premier League-rekord för en och samma säsong.

Efter matchen så sågas Romelu Lukaku. I Manchester Evening News får belgaren blott en tvåa i betyg. Victor Nilsson Lindelöf fick en sexa i betyg och Zlatan Ibrahimovic en femma.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Valencia, Smalling, Rojo, Young - Matic, Herrera, - Rashford, Lingard, Martial - Lukaku.

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Delph - Fernandinho - Silva, De Bruyne - Sterling, Jesus, Sané.