Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Gutierrez: "Newcastle såg mig som en börda efter min cancer"

Foto: Scanpix

Jonas Gutierrez kämpade sig tillbaka till fotbollen från sin testikelcancer. Efter förra säsongen så fick han ändå lämna Newcastle, något som förvånade många.
- Klubben såg mig som en börda, säger argentinaren idag om beskedet. 

Det var i september 2014 som Jonas Gutierrez för första gången berättade om sin testikelcancer som hållit honom borta från fotbollen under ett längre tag.

- De hittade en tumör i ena testikeln. Jag förstod ingenting. När jag fick beskedet åkte jag raka vägen hem och grät, berättade då mittfältaren efter att han under ett års tid kämpat mot cancersjukdomen.

Under förra säsongen så hade argentinaren blivit så pass frisk att han gjorde comeback på fotbollsplanen. Under våren så blev det totalt tio framträdande i Premier League, där 32-åringen var med och räddade kvar klubben i den engelska högsta serien.

Efter säsongen så kom beskedet att Gutierrez inte fick förlängt kontrakt med klubben, ett avsked som sköttes allt annat än snyggt från klubbens sida. Tillsammans med lagkamraten Ryan Taylor fick mittfältaren beskedet – på telefon (!).

- John Carver (Newcastles dåvarande tränare) ringde upp mig och sa att klubben inte tänker erbjuda mig ett nytt kontrakt. Jag hade ett snack med honom, han är en god vän till mig. Jag har spenderat mycket tid med honom på och utanför planen. Sedan bad han mig att ge mobilen till Jonas – det var helt ofattbart, berättade lagkamraten Taylor till Sky.

Än idag har Gutierrez en kylig relation med den engelska klubben efter det märkliga avskedet. I en intervju med Goal berättar 32-åringen om varför han tror att Newcastle gav honom beskedet att han inte fick förlängt avtal.

- Telefonsamtalet var första gången som jag, eller mina representanter, fått notis om det, så det kom som en stor chock för mig, så direkt efter min cancerbehandling. Jag var så förvånad över klubbens plötsliga vändning, speciellt då jag gjort 194 matcher för klubben och var en nyckelspelare i A-laget, säger han.

- Jag tror att anledningen till allt det här var min cancerdiagnos och att jag nyligen opererat bort tumören. Klubben var oroliga för min sjukdom och att jag inte längre skulle kunna spela på den högsta nivån, så de såg mig mer som en börda än en tillgång.

Istället så skrev Jonas Gutierrez i somras på för spanska Deportivo La Coruna där det i år blivit elva matcher i La Liga.

Publicerad 2016-03-22 kl 21:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER