POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Gyökeres om valet av Potter: "Hört positiva saker om honom"

Foto: Bildbyrån.

Chris Hughton höll Brighton kvar – men fick sparken.
Nu ska svenske Viktor Gyökeres försöka bevisa sig inför Graham Potter i stället.
- Man har ju hört positiva saker om honom, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

Många höjde på ögonbrynen då Brighton efter säsongen valde att göra sig av med huvudtränaren Chris Hughton. Hughton tog över laget redan 2014 och var den som tog klubben upp i den engelska högstadivisionen. Men ett nytt kontrakt för andra året i rad räckte alltså inte för klubbledningen – som valde att sparka managern.

För två dagar sedan presenterades ersättaren – den tidigare Östersund-tränaren Graham Potter som plockas från Championship-klubben Swansea.

- Den här klubben har haft en otrolig resa och mitt mål - med Björn (Hamberg), Kyle (Macaulay) och Billy (Reid) - är att se till att bygga vidare på det arbetet. Vi strävar efter att cementera vår plats i Premier League i många år framöver, sa Potter i ett uttalande tidigare i veckan.

För svenskduon Viktor Gyökeres och Peter Gwargis, som mestadels fått hålla till i klubbens reservlag, innebär det att man nu ska försöka imponera på ett välkänt ansikte.

- Han har ju varit i Östersund och sedan i Swansea och man har ju hört positiva saker om honom. På det sättet är det bra, men sedan känner jag inte honom, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

- Det är så klart spännande med en ny tränare.

Gyökeres säger att beslutet att sparka Hughton kom oväntat.

- Det var inget man hade förväntat sig eftersom klubben höll sig kvar och han var ju tränare för klubben fram till att säsongen var slut. Så inget man hade förväntat sig men sådant sker ju i fotbollen. Det tog väl de beslutet helt enkelt.

Hur fungerade du och han ihop?
- Jag hade ju inte honom så länge och spelade ju ingenting i ligan. Sedan har jag fått chansen av honom och är jättetacksam över att han gav mig chansen i FA-cupen och ligacupen. Det är jag väldigt glad över.

Hur tror du ett tränarbyte påverkar för din del?
- Jag vet inte riktigt. Förhoppningsvis blir det något positivt av det. Men vi får se helt enkelt.

Just nu har Gyökeres, som noterades för sju mål på 19 matcher i Premier League 2 och dessutom hyllades av Janne Andersson efter insatserna under januariturnén, ledigt ungefär en månad till. Sedan handlar det om att försöka övertyga Potter om att han är mannen att satsa på.

- Jag har som målsättning att göra en bra försäsong sedan får man se vad som är det bästa för mig, om jag ska vara kvar eller gå på lån. Men det är inget som är klart än så det får vi se då.

Gyökeres förlängde nyligen med Brighton över ytterligare tre år, fram till sommaren 2022.

- Jag vill göra det bättre nästa säsong än under det här året. Jag vill självklart spela i A-laget, men jag får jobba hårt under försäsongen, så får vi se vad som händer och vad som är bäst för mig, sa han då, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Gyökeres gjorde den gångna säsongen fem matcher i a-laget – fyra i FA-cupen och en i ligacupen.

Publicerad 2019-05-24 kl 19:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå