Haaland gav bort straff - Guardiola: "Ska ta ett snack med dem i morgon"

Riyad Mahrez slog straff när Erling Haaland är uppsatt straffskytt.
Det var Pep Guardiola inte helt glad över.
- Jag vet inte vad som hände så jag ska ta ett snack med de i morgon, säger han till Bein Sports.

När Manchester City tog emot Aston Villa hemma på Ethiad Stadium under söndagseftermiddagen slutade det i en 3-1-seger till hemmalaget. Rodri gav hemmalaget ledningen i den fjärde minuten, Ilkay Gündogan utökade till 2-0 i den 39:e minuten och sedan gjorde Riyad Mahrez 3-0 på straff i den 46:e minuten, då Jack Grealish gjorts ner av Jacob Ramsey i gästernas straffområde.

I den andra halvleken fick Aston Villa in ett tröstmål genom Ollie Watkins med dryga timmen spelad, men Birmingham-laget kom aldrig nära att komma tillbaka från 3-0-underläget i halvtid.

Den stora snackisen efter matchen var att Erling Haaland tvingades kliva av skadad i halvtid efter att ha fått en smäll mot höften - men det var även ytterligare en situation som involverade Haaland som fick rubriker.

Norrmannen är utsedd straffskytt i City, men när man fick straff på tilläggstid i den första halvleken var det Mahrez som slog den och gjorde 3-0. Ingen stor grej, kan man tänka sig, men när Pep Guardiola fick frågan kring situationen efter matchen var han inte helt nöjd.

- Jag gillar när spelarna vill slå straffar, men det är en spelare som har ansvaret för det och det är Erling, säger Guardiola till Bein Sports efter matchen och fortsätter:

- Normalt sett är Erling straffläggare. Jag vill ha det så, men de diskuterade och Riyad var involverad. Jag vet inte vad som hände så jag ska ta ett snack med de i morgon.

Manchester City är nu tre poäng bakom serieledaren Arsenal inför det att lagen möts i en seriefinal i London på onsdag.

Publicerad 2023-02-12 kl 22:24