POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
3d

Hånade Kane – stängs av och straffas med böter

Foto: Bildbyrån

Liverpools talang Harvey Elliott hånade Harry Kane på Snapchat.
Nu stängs 16-åringen av i två veckor av engelska fotbollsförbundet FA.
Elliott måste också betala böter på 350 pund.

Det var i samband med Champions League-finalen i våras mellan Liverpool och Tottenham som 16-åringen, då i Fulham hånade London-klubbens anfallare Harry Kane på Snapchat. Detta genom nedvärderande ordval och Kanes dialekt.

Elliott har efter händelsen gått ut och bett om ursäkt:

”Jag vill av hela mitt hjärta be om ursäkt till de som tagit illa upp av videon på mig som just nu cirkulerar på internet. Videon togs då jag skämtade med mina vänner i ett privat sammanhang och var inte riktad till någon individ men jag inser att mina handlingar var både omogna och okänsliga. Jag vill föra fram att innehållet i videon inte representerar den jag är som person eller hur jag har uppfostrats och jag är verkligen ledsen, skrev han på Instagram.

Men nu stängs Elliott av i två veckor efter att ha brutit mot FA:s regler, han måste också betala böter på 350 pund.

”Harvey Elliott har stängts av från spel i all inhemsk klubbfotboll under en period på 14 dagar fram till den 24 oktober 2019, efter att ha erkänt ett brott mot FA-regel E3 i förhållande till en video publicerad på sociala media”, skriver FA i ett uttalande enligt Mirror.

Enligt journalisten James Pearce har en talesperson för Liverpool bland annat sagt: ”Harveys ursäkt var uppriktig och omedelbar. Han har erkänt privat och offentligt att hans handlingar var fel. Han har redan demonstrerat för oss hans vilja att lära sig och leva upp till de värden och förväntningar som det ligger hos en spelare i Liverpool".

Elliott blev förra säsongen den yngste spelaren att få göra PL-debut då han fick hoppa in för Fulham, 16 år och 30 dagar gammal.

Publicerad 2019-10-11 kl 18:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå