Harder gjorde debut för Chelsea - som tappade segern sent

Women´s Super League

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson från start.
Pernille Harder inbytt i andra.
Regerande mästaren Chelsea fick nöja sig med 1-1 borta mot Manchester United.

Magdalena Erikssons och Jonna Anderssons Chelsea vann i förra helgen Community Shield efter 2-0 mot Manchester City. I dag, söndag, var det dags för premiären i Women’s Super League då London-klubben gästade Lotta Ökvists Manchester United.

Eriksson och Andersson startade för Chelsea – medan Ökvist inledde på bänken för United.

Samantha Kerr gav Chelsea ledningen efter 25 minuters spel, en ledning som såg ut att stå sig matchen ut. Men hemmalagets Leah Galton ville annat, då hon kvitterade elva minuter från stopptid – vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 1-1.

I hemmalaget blev Ökvist inbytt med kvarten kvar att spela. Eriksson spelade hela matchen för Chelsea, medan Andersson blev utbytt med tio minuter kvar att spela.

Hos gästerna gjorde dessutom nyförvärvet Pernille Harder debut, danskan fick tio minuter i slutskedet.