Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Hedvig Lindahl tveksam till om hon är förstemålvakt: ”De har inte kommunicerat någonting”

Women´s Superleague

Hedvig Lindahl blev tidigare i år uttagen i världslaget.
Trots det är hon nu tveksam till om hon är förstavalet i klubblaget Chelsea.
- För mig är det bara att göra jobbet, säger hon till TT.

Foto: Bildbyrån.

Den internationella spelarföreningen FIFPro presenterade tidigare i våras världslaget för 2017. I det tog tre svenska spelare plats: Nilla Fischer, Caroline Seger och Hedvig Lindahl.

Trots att Hedvig Lindahl var den målvakten som tog plats i världslaget så är hon nu, drygt ett halvår senare osäker på om hon fortfarande är förstahandsalternativet i Chelsea. Konkurrenten Carly Telford har fått mer speltid och därmed tagit upp kampen om vem som ska starta matcherna.

- Redan förra året hade vi en situation där vi roterade en del. Men skillnaden nu är väl att Carly har spelat lite mer för Englands landslag, hon har flyttat fram positionerna lite, säger Lindahl till TT.

ANNONS

Lindahl är också ovetande om vem som är förstemålvakt.

- De har inte kommunicerat någonting, så jag vet inte. Men än så länge har det varit så himla många matcher så det är inte så konstigt att vi byter. För mig är det bara att göra jobbet, jag kan inte påverka någonting annat, säger målvakten.

Däremot har landslagsmålvakten fått chansen i de större matcherna.

- Men nu har jag ändå blivit vald i de större matcherna, jag fick spela mot Manchester City (0–0) som på pappret är en av de svåraste motståndarna. Sedan kommer det några viktiga matcher efter landslagslägret, mot Arsenal och Birmingham och så nästa omgång i Champions League. Det kanske blir mer skarpt läge då, säger Lindahl, säger hon.

Chelsea ligger efter fyra omgångar in på säsongen på en femteplats i ligan. Laget har kryssat tre gånger och vunnit en match. Hedvig Lindahl har spelat i två av dem och Carly Telford har stått i de andra två.

ANNONS
Publicerad 2018-10-06 kl 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto