Heitinga kvitterade med drömmål - men Birmingham tog sig över strecket

Birmingham tog sig över strecket. Laget hade dock ledningen - men ett jättemål av Heitinga kvitterade matchen.

Birmingham jagade säker mark i bortamatchen mot Everton och tog ledningen. David Bentley hittade Jean Beausejour som ett par meter från målet nickade in 1-0.

Evertons kvittering kom med tio minuter kvar av halvleken. Heitinga fiskade upp en boll utanför straffområdet och sköt mycket snyggt in 1-1 - rakt upp i nättaket.

Resultatet stod sig matchen ut och poängen innebär för Birminghams del att de trots allt tar sig på rätt sida strecket, med lika många poäng som West Ham men med bättre målskillnad.

Everton: Tim Howard, Tony Hibbert, Leighton Baines, Johnny Heitinga, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Mikel Arteta, Leon Osman, Jack Rodwell, Louis Saha, Jermaine Beckford

Birmingham: Ben Foster, Stephen Carr, Roger Johnson, Liam Ridgewell, Martin Jiranek, Lee Bowyer, Sebastian Larsson, David Bentley, Jean Beausejour, Jordon Mutch, Cameron Jerome

Publicerad 2011-03-09 kl 23:02