Hiddinks sköna avskedspresent - Chelsea FA-cupmästare

Everton gjorde tidernas snabbaste finalmål men till slut var det Chelsea som stod som FA-cupmästare 2009.

Chelsea hämtade upp det tidiga underläget och blev till slut FA-cupmästare för femte gången.

Louis Saha hade gett Everton ledningen efter bara 25 sekunder på Wembley, men Didier Drogba kvitterade i 21:a minuten och Frank Lampard sköt vinstmålet med vänsterfoten med arton minuter kvar av ordinarie matchtid.

Chelseas vändning säkrade Chelseas första titel på två år och gav Guus Hiddink den perfekta avskedspresenten i hans sista match som tillfällig manager för Chelsea.

Vinsten kunde ha varit ännu lite större om domaren hade godkänt Florent Maloudas skott från 30 meter som träffade ribbans undersida och som på reprisbilderna såg ut att vara innanför mållinjen. Men skottet var så hårt och bollen hade en så hög hastighet att ingen av domarna hann med.

Matchen var öppnare än vad de flesta hade förutspått efter att Chelsea och Everton spelat 0-0 vid två tillfällen under den gångna säsongen.

Publicerad 2009-05-30 kl 18:54