POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

HIF om avbrutna matchen: "Uttalar oss 28 april"

Foto: SCANPIX

Helsingborg vill fortfarande inte kommentera disciplinnämndens beslut kring den avbrutna matchen mot Djurgården. Sista datumet för överklagan är 28 april.

- Vi uttalar oss inte förrän då, säger ordföranden Claes Ohlsson.

Efter det tragiska misshandelsfallet där en supporter miste livet för några veckor sedan beslutade domare och delegater att den allsvenska matchen mellan Helsingborg och Djurgården inte skulle spelas färdigt. Senare bestämde svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att spelet inte skulle återupptas, utan att det 1-1-resultat som uppnåtts innan matchen bröts skulle fortsatta att gälla.

Djurgården välkomnade beslutet och disciplinnämnden skrev i sitt utlåtande att man frångått praxis om att tilldela det ena laget en 3-0-seger eftersom man tagit hänsyn till "särskilda omständigheter".

Men Helsingborg valde att inte uttala sig i ärendet i det skedet, utan bad om tid för att diskutera igenom saken i lugn och ro.

- Vi har precis fått beslutet och behöver smälta det lite grand internt innan vi lämnar några ytterligare kommentarer, sade Jansson då.

Du vill inte säga just nu om du tycker att beslutet var rätt eller fel?

- Nej. Vi har lagt ut en text på vår hemsida om beslutet i sig men vi lägger inga värderingar i det just nu. Det sade vi tidigt att vi inte tänker göra. Vi får smälta det lite och återkomma efter påsk.

När fotbollskanalen.se talar med HIF-ordföranden Claes Ohlsson på tisdagen förklarar han att linjen fortfarande gäller. Föreningen tänker ligga lågt fram till 28 april, då tidsfristen för ett eventuellt överklagande löper ut.

- Vi vill fortsätta att smälta detta under veckan och kommer att lämna våra kommentarer senast då i så fall, säger Ohlsson.

Hur tolkar ni reglerna när det gäller utrymmet för att tilldela HIF en 3-0-seger?

- Vi vill inte kommentera det i dagsläget.

Publicerad 2014-04-22 kl 10:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå