Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Højbjerg hyllar Thomas Frank: "En människa man vill vara runt"

Premier League 2021-12-02 kl 16:21

Brentfords tränare Thomas Frank tränade Pierre-Emile Højbjerg under ungdomsåren.
Nu ställs de mot varandra i tordagskvällens match.
- Jag respekterar honom mycket, säger Højbjerg till Tottenhams hemsida.

Foto: Bildbyrån

Brentfords tränare Thomas Frank tränade Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg under ungdomsåren. I en tidigare intervju med The Telegraph avslöjade Frank att han förutspådde en fantastisk karriär för innermittfältaren i tidig ålder:

- Jag tränade Højbjerg i tre år i de danska ungdomslagen. Jag sade till honom, när han var i U17-landslaget, att han kunde bli en mittfältare i världsklass. Då var han mer av en offensiv mittfältare och spelade ofta i tio-rollen, sade Frank i somras.

Inför torsdagskvällens möte mellan Tottenham och Brentford blir det ett kärt återseende för danskarna.

- Jag har känt honom sedan jag var 13 år gammal. Det var under det danska ungdomslandslaget vi lärde känna varandra. Han var min förbundskapten i U16-landslaget, U17-landslaget och U19-landslaget. Sedan tror jag att han satsade på tränarkarriären på seniornivå i Danmark och vi har haft kontakt under åren. Jag respekterar honom mycket, säger Højbjerg till Tottenhams hemsida och fortsätter: 

ANNONS

- Hans sätt att tänka och analysera fotboll är väldigt tekniskt fokuserad. Han är väldigt detaljerad och samtidigt väldigt öppensinnad. Han vill alltid utvecklas och göra bättre ifrån sig för att uppnå nästa steg. Han är väldigt öppen för den mänskliga biten hos sina spelare också, vilket gör honom till en människa man vill vara runt.

Tottenham tar emot Franks Brentford under torsdagskvällen och Højbjerg ger sin syn på den kommande matchen.

- Brentford förtjänar stor respekt. De gör det väldigt bra och är väldigt bra organiserade, har väldigt bra spelare och de har en bra laganda med mycket energi. Det kommer att bli en väldigt tuff match. Men vi är redo och är hungriga.

Inför matchen ligger Tottenham på en niondeplats i Premier League-tabellen samtidigt som Brentford ligger på en elfteplats.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto