Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Hodgson: Tråkig att jag inte fick sätta min prägel på laget

En storklubb som långsamt gått vilse. Roy Hodgson fick jobbet som stigfinnare.
Men i en fotbollsvärld som inte längre kan stava till tålamod fick han bara ett halvår på sig.
-Det är tråkigt att jag inte kunde sätta min prägel på laget, säger han.

Till slut var det inte frågan om utan när 63-åringen skulle få ta konsekvenserna för Liverpools förfall. Hur turerna har gått i diskussionerna mellan honom och klubbledningen lär sippra ut med tiden, men mycket talar för att Hodgson valde att kasta in handduken när han märkte att han hade allt och alla emot sig på Anfield.

Runt lunch på lördagen kom det officiella beskedet att Hodgson bryter sitt treårskontrakt redan efter ett halvår. Liverpoollegendaren Kenny Dalglish tar över. Till att börja med säsongen ut.

Enligt Liverpools hemsida är Hodgson och klubben ense om att gå skilda vägar. Troligen är det närmare sanningen att Hodgson insåg att hans situation blivit ohållbar och han valde att förekomma snarare än förekommas.
Hodgson har misslyckats. Men är han ensam ansvarig för fiaskot så här långt?

Liverpool har varit ett epicentrum för turbulens i flera säsonger och när han tog över i somras låg klubben ute till försäljning. Det fanns inga större fonder till nyförvärv och flera av lagets tongivande spelare har underpresterat under hösten.

Fernando Torres är en skugga av den spelare han var för något år sedan, Jamie Carragher är i utförsbacken, Steven Gerrard har haft skadeproblem, liksom Dirk Kuyt.
Och så vidare. Liverpool är inte bättre än tabellplaceringen i Premier league - tolva - visar.

Ett och annat av Hodgsons förvärv kan diskuteras, liksom hans konflikt med några spelare, i synnerhet med danske landslagsbacken Daniel Agger. Han hade uppenbarligen svårt att sälja in sin spelidé till truppen.

Nio förluster i ligan blev till slut för mycket.
-De senaste månaderna har varit de mest utmanande för mig i min karriär. Jag är mycket ledsen över att jag inte kunde sätta min prägel på laget, fick tid att plocka in nya spelare under januari och vara en del av ombyggnadsprocessen i Liverpool, säger Hodgson.

-Jag vill tacka alla som jag byggt en nära jobbrelation med, tacka dem för deras lojalitet och stöd under en prövningens tid och jag vill även tacka supportrarna för deras passion och vilja att se klubben i toppen av sporten igen.

Hodgson är den tredje Premier league-managern som fått gå den här säsongen. Tidigare har Chris Hughton (Newcastle) och Sam Allardyce (Blackburn) fått gå.

TT

Publicerad 2011-01-08 kl 13:22
Annons
Annons
Annons