Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Huth hyllar Mourinho: "Jag älskade honom"

Premier League

Robert Huth hade José Mourinho som tränare i Chelsea.
Nu går tysken ut och hyllar tränarens kravställan i klubben.
- Jag älskade honom, säger den tidigare mittbacken enligt Daily Mirror. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare tyske mittbacken Robert Hurth spelade i Chelsea mellan 2002 och 2006 och var med och vann två Premier League-titlar innan han senare skördade framgångar med Leicester City med den oväntade ligatiteln som höjdpunkt 2016. 

Nu berättar Huth mer om sin tid i Chelsea och hyllar dåvarande tränaren José Mourinhos kravställan i London-klubben. 

- Om du inte uppfyllde hans krav gav han dig ändå en chans, och sedan en chans till, men om du då gjorde ett misstag under den perioden var du borta. Han skapade en sådan miljö och han är anledningen till att Chelsea blev framgångsrikt. Han lade en grund och höjde förväntningarna varje dag. Det handlade inte bara om vad vi gjorde på en lördag (match), det var livet som Chelsea-spelare, och det handlade om att uppfylla hans krav, säger han enligt den engelska tidningen Daily Mirror.

ANNONS

Huth tyckte om Mourinhos ledarstil, men menar att han sällan fick beröm av tränaren. 

- Jag älskade honom, och jag tyckte han var fantastisk. Jag minns samtidigt knappt när jag fick positiv feedback av honom. Det var inte riktigt hans grej, han var hård. 

Han fortsätter:

- Jag tror att jag hade behövt göra sex mål i en match för att få ut något positivt av honom, men å andra sidan hade han inga problem med att analysera din individuella prestation. "Det var skit, det var skit, det var skit". Han pratade om dina misstag och vad du kan göra bättre, säger han. 

Huth avslutade sin karriär i Leicester City 2018. 

Publicerad 2022-09-30 kl 18:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto