Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Hyllade domaren - får böta 700 000 kronor av FA

Premier League

Det var långt ifrån en dräpande sågning.
Men Rafa Benitez bötfälls trots det av FA – för att han pratat om domaren Andre Marriner.
Notan: 60 000 pund, motsvarande 710 000 svenska kronor.

Foto: Bildbyrån.

Det engelska fotbollförbundet har hårda regler vad gäller kommentarer kring domarval eller domares insats i samband med matcher. Oavsett om det rör sig om kritik mot en viss domare – eller en kommentar i största allmänhet – så riskerar man böter.

Det har Newcastles Rafa Benitez nu bittert fått erfara.

Inför mötet med Crystal Palace för två veckor sedan fick Benitez frågan hur han såg på Wilfried Zahas uttalande gällande att han ”behöver bryta benet för att någon ska få ett gult kort”.

Benitez sa då:

- Han (Zaha) är en bra spelare, det råder det ingen tvekan om, men jag tror att FA får titta närmare på hans kommentarer. Jag är säker på att Marriner inte kommer att ha det (uttalandet) i bakhuvudet.

ANNONS

- Jag har stort förtroende för Andre Marriner. Han har mycket erfarenhet, även om hans historik med våra spelare inte är den bästa vad gäller röda kort. Han är en väldigt duktig domare med mycket erfarenhet och han kommer att hantera sakerna som händer på plan på ett normalt sätt.

En hyllning snarare än negativ kritik alltså. Men det spelar ingen roll. FA har beslutat sig för att dela ut en saftig bötesbot om 60 000 pund till Benitez, vilket motsvarar 710 000 svenska kronor.

På sin hemsida skriver förbundet:

”Hans kommentarer som gjordes på en presskonferens innan match fredagen den 21 september utgjorde otillbörligt beteende och/eller gav sporten vanrykte”, skriver man.

Enligt tidningen Daily Mail gick förbundet 2009 ut med tydliga riktlinjer att inga kommentarer om domarna inför match skulle tillåtas.

ANNONS

"Alla kommentarer i media gjorda av managers, spelare eller klubben vad gäller valet av domare innan en match kommer inte längre att vara tillåtet."

"Kommentarer om domarna efter match och incidenter är fortsatt tillåtet förutsatt om de till sin natur inte är personliga, innehåller fördomar eller attackerar domarens integritet".

Publicerad 2018-10-05 kl 17:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto