Inga sensationer i FA-cupen - säkra segrar för City och Arsenal

Är skrällarnas tid förbi i FA-cupen?
Dagens matcher i den fjärde omgången bjöd inte på några sensationer, möjligen en och annan överraskning.

Shrewsbury, från tredjedivisionen, låg under hemma mot Sheffield W från andradivisionen men vände och vann tack var Jack Grimmers 3-2-mål i sjunde tilläggsminuten.

Och Premier League-klubben West Bromwich får ta sig an Peterborough en gång till eftersom Ligue 1-klubben klarade 2-2 på The Hawthornes.

Annars bjöds det på så gott som rakt igenom förutsägbara resultat.

Manchester City krossade Aston Villa med 4-0 på Villa Park medan Crystal Palace slog ut Stoke hemma på Selhurst Park med matchens enda mål. Bournemouth tog bussen några mil och några divisioner till Portsmouth —-och låg riktigt illa till men vände till 2-1-seger i andra halvlek.

Även Watford undvek omspel i sista stund tack vare Odion Ighalos segermål (1-0) i näst sista minuten borta mot Nottingham.

Burnley störde Arsenal tack vare Sam Vokes kvittering, men efter Alexis Sanchez 2-1 väntade en ensidig match på Emirates, dock utan fler mål.

Ekonomiskt är FA-cupen en bra affär för de mindre klubbarna i det engelska ligasystemet. En intressant lottning drar gärna storpublik och leder till tv-sändningar.

Colchester, från tredjedivisionen, hade en glad kassör men inte fullt lika belåtna spelare efter mötet med Tottenham. Premier League-klubben vann som väntat mötet i den fjärde omgången. Nacer Chadli, två, Eric Dier och Thomas Carroll gjorde målen i 4-1-segern.

Inte heller Bury eller Oxford kunde bjuda på sensationer utan förlorade klart mot Hull (1-3) och Blackburn (0-3).