Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janssen beskriver ten Hags ledarstil: "Ställer höga krav"

Premier League

Erik ten Hag spekuleras ta över Manchester United.
Nu beskrivs nederländaren som en professionell tränare med höga krav.
Samtidigt sägs han till en början ha lite svårförståeliga träningar.
- Alla frågade: "Vad är det här?", säger Utrecht-spelaren Willem Janssen till Daily Mirror. 

Foto: Bildbyrån.

Manchester United uppges vara överens med Ajax-tränaren Erik ten Hag om en gemensam framtid. Ten Hag, som tidigare även basat över Go Ahead Eagles, Bayern Münchens reservlag och Utrecht, förväntas därmed ansluta till den engelska storklubben i sommar.

Men vem är då egentligen ten Hag?

Willem Janssen, som hade ten Hag som tränare i Utrecht, menar att nederländaren är en väldigt noggrann tränare som ställer höga krav. 

Han är väldigt professionell och ställer höga krav. Han kräver mycket av spelare. Han skapar en vinnarkultur och varje detalj är en nyckel. När han kom till Utrecht förändrades mentaliteten. Det tog lite tid, tre eller fyra månader, men sedan hade mentaliteten förändrats hos alla spelare och i hela klubben, säger Janssen till Daily Mirror.

ANNONS

Han fortsätter:

Han lärde oss att bli mer professionella, mer aktiva, mer måna om vår egen utveckling och lagets utveckling. På ett sätt var han en väldigt komplett tränare. Dessutom uttryckte han sina idéer tydligt för oss spelare, samtidigt som det var en väldigt hög nivå. Efter hans ankomst förbättrades resultaten, då vi slutade femma, fyra och femma. För klubben var det en mycket framgångsrik period.

Samtidigt medger Janssen att spelartruppen blev lite förvirrad efter ten Hags ankomst, då det var mycket nytt på träningsplanen. 

- Det var fler linjer på planen. Nu för tiden är det vanligare, men då hade vi bara straffområdena, mittlinjen och sidlinjen. Han lade till några vertikala linjer mellan straffområdena som gick horisontellt över planen. Det var många fler linjer och alla frågade: "Vad är det här?", säger Janssen och fortsätter:

ANNONS

- Sedan pratade han även om halva ytor och att vi skulle lära oss att bli mer kompakta som lag. Vi visste inte vad som skulle hända, men han förklarade och vi blev vana vid det under träningarna. Det var väldigt annorlunda gentemot det vi hade gjort tidigare. 

Janssen tror vidare att ten Hag är redo för att ta över Manchester United.

- Jag tror det. Han har gjort ett fantastiskt jobb i Ajax. Han ledde laget till semifinal i Champions League och har vunnit två ligatitlar. Fyra år är en ganska lång tid för en tränare i ett topplag och han förtjänar att ta steget utomlands. 

Publicerad 2022-04-17 kl 13:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto