Jansson målskytt för Leeds på födelsedagen

Championship

Hur Pontus Jansson firade sin 28:e födelsedag?
Med mål och en viktig 2-1-seger mot Swansea.

Pontus Jansson fanns som vanligt med från start för Leeds när Swansea, med Kristoffer Nordfeldt och Joel Asoro på bänken, gästade på Elland Road. Mittbacken skulle då få fira sin 28:e födelsedag med ett mål.

På en hörna i den 20:e minuten drog Jansson till direkt efter en stökig situation och satte 1-0 vid stolproten. Målet var svenskens tredje i ligan den här säsongen.

Jack Harrison utökade senare i halvleken till 2-0 för Leeds. Sent i den andra halvleken reducerade Swansea på straff, men Leeds skulle vinna med 2-1. Laget behåller därmed sin serieledning i Championship.

Tio minuter in i andra halvlek byttes Asoro in för gästerna.

Födelsedagsbarnet Jansson fick fina åtta av tio i betyg i Yorkshire Evening Post efter segern.

"Ännu en betydande prestation från svensken, som fick det inledande målet och var överallt över en liten Swansea-front", skriver tidningen.

Lagens startelvor:

Leeds: Casilla - Ayling, Jansson, Cooper, Alioski - Philips - Hernandez, Roofe, Klich, Harrison - Bamford.

Swansea: Mulder - Naughton, Carter-Vickers, van der Hoorn, Roberts - Byers, Fulton, Grimes - James, Celina, McKay.