Jimenez segerskytt – Wolves närmar sig Champions Leauge

Wolves fortsätter att imponera.
Efter kvällens uddamålsseger närmar sig nu laget Champions League-platserna.
- Vi förtjänade att vinna,säger Wolves-tränaren Nuno Espirito Santos till BBC.

Nuno Espirito Santos Wolverhampton är ett av lagen som har överraskat mest under den pågående Premier League-säsongen. Segrarna har radats upp i en rasande takt, mycket tack vare en viss mexikan – Raul Jimenez.

I onsdagens match mot Bournemouth var anfallaren åter en gång en förgrundsfigur.

Efter en mållös första halvlek höll sig 29-åringen, efter timmen spelad, framme och var på rätt plats vid rätt tillfälle. Som så många gånger tidigare tog sig Adama Traore runt på kanten och spelade in bollen till Jimenez. Den nickstarke mexikanen gjorde i sin tur inga misstag när läget gavs, och skallade in matchens första fullträff.

Den första fullträffen blev även den sista. Bournemouth försökte få in en kvittering under den andra halvlekens senare del, men lyckades inte. Således slutade mötet lagen emellan med Wolves-seger, 1-0.

- Det var en dålig första halvlek, men i den andra var vi bättre och lyckades skapa en rad chanser. Vi förtjänade att vinna. Killarna jobbade hårt och ytterligare en hållen nolla är väldigt viktigt för oss, säger Wolves-tränaren Nuno Espirito Santos till BBC.

Härnäst ställs Wolves mot Aston Villa. Bournemouth möter å sin sida Steve Bruces Newcastle.