Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

John Hartson: "Rooney kunde ha dödat pojken"

John Hartson är rasande på det engelska fotbollsförbundet och somare Mark Clattenburg efter att Wayne Rooney sluppit avstängning.
- Han kunde ha dödat pojken, säger Hartson.

John Hartson gjorde sig inte känd som en finlirare under sin tid som fotbollsproffs. Walesaren var stenhård både i spelet och attityden, och sparkade en gång sin lagkamrat Eyal Berkovic i huvudet på en West Ham-träning.

Hartson är dock rasande nu när Wayne Rooney slipper straff för sin armbåge i huvudet på James McCarty i helgen. 35-åringen säger till brittisk radio att både Rooney och domare Mark Clattenburg borde bli avstängda.

- Wayne Rooneys armbåge kunde ha slagit honom (McCarthy) medvetslös. Den kunde ha krossat hans käke. Det var våldsamt. Rooney armbågade honom bak på örat. Han kunde ha dödat pojken, säger Hartson till Alan Brazil Sports Breakfast.

- Nästa vecka kommer Mark Clattenburg att döma igen, varför har han inte blivit avstängd? Han är inte en riktig man, han kan ju inte ens fatta ett simpelt beslut. Varför gjorde han inte ett uttalande och sa att de måste se över det här igen?

Hartson tog sedan upp sin egen våldsamma historia.

- Jag har gjort saker jag inte är stolt över, och fotbollsförbundet straffade mig hårt. Och det var för en händelse på träningsplanen. Varför kan inte förbundet upphäva domarens beslut och säga att vi måste ingripa här, eftersom det är ett överfall?

Publicerad 2011-03-01 kl 12:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER