Jonas Olsson tillbaka om två veckor - hyllar Kacaniklic

Jonas Olsson är skadad och missade mötet med Fulham som slutade 1-2.
Nu hoppas han vara tillbaka om två veckor.
- Det mest realistiska är nog ligamatchen mot Reading (den 13 januari), säger han till TT.

Jonas Olsson saknades i hemmalaget West Bromwich, ännu inte tillbaka från skada.

- Det börjar bli bättre, sträckningen i ljumsken. Jag rehabtränar, säger Jonas Olsson.

När är du tillbaka?

- Vi har inte tagit nåt beslut än, men det mest realistiska är nog ligamatchen mot Reading (den 13 januari).

Markus Rosenberg satt på bänken för WBA, hela matchen. Men den tredje svensken i sammanhanget, Kacaniklic, spelade alltså en avgörande roll — i ett Fulham som haft det tungt på sistone. Dimitar Berbatov gjorde 1—0 i slutet av första halvlek. Och när hemmalaget tagit över, kvitterat och skapade chanser — då sprang Kacaniklic på djupet, och med nedtagningen av passningen han fick — vände han bort två försvarare och slog in segermålet.

- Det är en fin passning och Alex gör det bra, en fin prestation, säger Olsson som såg matchen från sidan.

Med lite tur och mycket kämpatakter höll sedan Fulham undan och vann.

Efter första PL-matchen 2013 följde flera:

Ligaledaren Manchester United ledde med 2—0 redan i paus i mötet med Wigan. Javier Hernandez och Robin van Persie gjorde två mål vardera när United vann med 4—0.

Tottenham hade vissa problem, bottenlaget Reading tog ledningen i den fjärde minuten. Kvitteringen, genom Michael Dawson, kom snabbt, och i 51:a minuten nickade Emmanuel Adebayor skickligt in ledningsmålet för Tottenham. Men trots att pressen fortsatte för Londonlaget, dröjde det innan de kunde punktera matchen. Dessförinnan skapade Reading några farligheter. Men i 79:e minuten kom 3—1, som blev slutresultatet, genom Clint Dempsey.

Manchester City hade inga problem mot Stoke, seger med 3—0.

West Ham 2—1-besegrade Norwich och Swansea spelade 2—2 mot Aston Villa. Swansea kvitterade på tilläggstid.

Publicerad 2013-01-01 kl 19:42