Jota stor matchhjälte - sköt Liverpool till final i ligacupen

Liverpool är klart för final i ligacupen.
Detta efter att Diogo Jota sänkt Arsenal med dubbla fullträffar.
- Svårt att beskriva hur bra han var i kväll, säger Sky Sports-experten Simeon Gholam.

Diogo Jota och Mikel Arteta.

Trots att Granit Xhaka blev utvisad redan i den 24:e minuten lyckades inte Liverpool besegra Arsenal i det första semifinalmötet av två förra veckan. På torsdagskvällen spelades returen, den här gången på Emirates Stadium - och då skulle en finalmotståndare till Chelsea bli klar.

Mohamed Salah och Sadio Mané är fortfarande i väg på Afrikanska mästerskapen, vilket öppnade upp för 17-årige Kaide Gordon som tog plats i Liverpools forwardstrio.

Arsenal hade en gyllene möjlighet att ta ledningen redan i femte matchminuten. Hemmalaget fick en frispark några meter utanför straffområdet, fram klev Alexandre Lacazette som prickade ribban.

Missad chans, i stället var det Liverpool som tog ledningen. Cirka 20 minuter var spelade när Diogo Jota fick bollen, bröt in från vänsterkanten och placerade in 0-1 vid den första stolpen.

Gästernas ledning stod sig till pausvilan, och i andra halvleken turades lagen om att rada upp farliga målchanser. Men drygt tio minuter innan slutvisslan punkterade Liverpool matchen. Diogo Jota löpte sig fri och kunde fastställa slutresultatet till 0-2 med sitt andra mål för dagen.

- Det är svårt att beskriva hur bra Jota var i kväll. Arsenal-försvaret trodde kanske att de skulle ha en lättare dag på jobbet i Mané och Salahs frånvaro, men han (Jota) har kört över dem hela matchen, säger Sky Sports-experten Simeon Gholam.

Efter matchen hyllades Jota av lagkamraten Trent Alexander-Arnold, som assisterade till portugisens andra mål.

- Hans första mål var enastående och likaså det andra. Han är en världsklasspelare, förhoppningsvis kommer han att göra fler mål, säger Liverpool-backen till Sky Sports, och blickar framåt:

- Jag ser fram emot finalen mycket. Det var ett tag sedan vi vann en titel och det är bra för oss att vara i final. Men det är fortfarande 90 minuter kvar att spela mot ett topplag.

Segern betyder alltså att Liverpool nu är klart för final i ligacupen, där man ställs mot Chelsea. Finalen spelas på Wembley, söndag den 27 februari.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Ødegaard, Lokonga, Smith-Rowe - Saka, Lacazette, Martinelli.

Liverpool: Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Gordon, Firmino, Jota.