Succé för Gabriel Jesus – inblandad i alla mål när Arsenal slog Leicester

Arsenals nyförvärv Gabriel Jesus fick allt att fungera i den andra omgången av Premier League.
- Martinelli och Jesus har varit enastående, säger Sky Sports Peter Smith.

Arsenal imponerade i premiären när man besegrade Crystal Palace på Selhurst Park med 2-0. Under lördagen ställdes "The Gunners" mot Leicester som tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Brentford i premiären.

Arsenals tränare Mikel Arteta valde att mönstra exakt samma elva som i premiären mot Crystal Palace. Även Leicester ställde upp med samma manskap som mot Brentford.

Arsenal var snäppet vassare i matchens inledning och i minut 23 spräckte Gabriel Jesus nollan på hemmaplan. En fin teknisk parad tillsammans med Granit Xhaka i Leicesters straffområde kröntes med ett kyligt avslut, 1-0.

- Jag är så glad för att vi spelade så bra mot en tuff motståndare. Jag jobbar hela tiden för att göra mål, säger Gabriel Jesus enligt BBC.

Drygt tio minuter senare var samma Jesus framme igen. På en hörna slagen från vänster tappade Leicester-försvaret bort den glödheta forwarden och Gabriel Jesus kunde smidigt nicka in 2-0.

- Martinelli och Jesus har varit enastående och Xhaka har varit överallt, säger Sky Sports Peter Smith.

Strax innan halvtid var Leicester nära att få med sig en straff efter en situation mellan Arsenals målvakt Aaron Ramsdale och Jamie Vardy. Men situationen VAR-granskades och straffen uteblev.

Men Leicester fick en drömstart i andra halvlek när Arsenals William Saliba gjorde självmål. Med ställningen 2-1 fick gästerna en öppning in i matchen. Men det varade inte länge. Två minuter senare gottgjorde Granit Xhaka sin kollegas misstag när han satte 3-1. Inte helt oväntat hade Jesus ett finger med i spelet även här när han assisterade Xhaka till målet.

Gästerna gav inte upp. I matchminut 74 satte James Maddison 3-2 men inte heller den här gången fick Leicester chans att komma ikapp. En minut senare gjorde Gabriel Martinelli 4-2, även han assisterad av Gabriel Jesus och Leicester fick se sig besegrat.

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Magalhaes, Zintjenko - Ødegaard, Partey, Xhaka - Saka, Gabriel Jesus, Martinelli.

Leicester: Ward - Fofana, Evans,Amartey - Castagne, Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall, Justin - Maddison - Vardy.