Arsenal ledde med 3-0 i paus mot Chelsea.
”The Blues” sågas för sin insats i första halvlek.
- Klubben är en enda röra, sa ikonen Jamie Carragher i Sky Sports.

Arsenal är tillbaka på vinnarspåret efter 4-1-smockan senast och de tre kryssen dessförinnan. Dessutom satte "The Gunners" press på Manchester City titeljakten.

För hemmalaget på Emirates Stadium gick på knock i Londonderbyt mot Chelsea.

Arsenal tog tag i taktpinnen från start och fick också utdelning.

I den 18:e minuten skickade Martin Ødegaard in 1-0 med ett läckert avslut från straffområdeskaten.

- Den här mannen har varit avgörande i alla de fantastiska saker vi har sett Arsenal göra den här säsongen. Och han har gjort det igen, sa ikonen Jamie Carragher i Sky Sport.

Kort därefter fick Ben Chilwell ett jätteläge, men Aaron Ramsdale räddade.

Ødegaard nöjde sig dock inte med ett mål. Efter halvtimmens spel fick han stå omarkerad i höjd med straffpunkten och placera in 2-0.

I den 34:e minuten gjorde Arsenal även 3-0 genom Gabriel Jesus. Chelsea blev sågade för hur de agerade.

- Alla i Chelsea är bolltittande. Ingen försvarar, sa tidigare Premier League-målvakten Mark Schwarzer i BBC.

Jamie Carragher igen:

- Chelsea är en enda röra. Och det här kan bli ännu värre Frank Lampard, hans stab och Chelsea-supportrarna, sa han och fortsatte:

- Helt superbt av Arsenal och fullständigt chockerande av Chelsea.

20 minuter in i matchens andra akt reducerade Noni Madueke efter att ha blivit fri med Aaron Ramsdale. Det var hans första mål i Chelsea-tröjan.

Med 20 minuter kvar bytte Chelsea-tränaren in Mychajlo Mudryk i hopp om en slutforcering. Ukrainaren, som var på väg till Arsenal i vintras, fick ett bistert mottagande, där han både buades ut och blev hånad, enligt BBC och Evening Standard.

"Du borde skrivit på för Arsenal", ekade från läktarna enligt BBC.

Det blev inga fler mål i matchen, som slutade 3-1 till Arsenal.

Resultatet innebär att ”The Gunners” är kvar i titelracet. Laget är ny serieledare med två poäng ned till Manchester City, men de himmelsblå har två matcher färre spelade.

Chelsea å sin sida åkte på sjätte raka förlusten, alla tävlingar inkluderade, och parkerar på tolfte plats i Premier League.

Arsenal: Ramsdale - White, Kiwior, Gabriel Magalhães, Zintjenko - Ødegaard, Jorginho, Xhaka - Saka, Gabriel Jesus, Trossard.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, W Fofana, Thiago Silva, Chilwell - Kante, Fernandez, Kovacic - Sterling, Aubameyang, Madueke.

Publicerad 2023-05-02 kl 22:54