Salah med första målet mot Lindelöfs United - Liverpool utökar serieledningen

Mohamed Salah sänkte Manchester United på Anfield.
Därmed utökade Liverpool serieledningen i Premier League.
- Vi njuter av vår fotboll, säger Jordan Henderson till Sky Sports.

Liverpool toppar den engelska ligatabellen i överlägsen stil och jagade under söndagen en ny seger i rivalmötet med Manchester United på Anfield. United var inför matchen hela 27 poäng efter motståndaren och på femteplats i ligan, samtidigt som laget fick klara sig utan store stjärnan Marcus Rashford, som i veckan blev skadad.

Däremot kom United i sedvanlig ordning till spel med Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire som mittbackspar, men de kunde än dock inte stoppa Liverpools Virgil van Dijk.

Nederländaren nådde i första halvan av matchen högst på hörna och nickade bollen, i duell med Maguire, i mål till 1-0 för hemmalaget. Lite senare fick Liverpool jubla igen efter mål av Roberto Firmino, men i slutändan blev det bortdömt efter VAR-granskning.

Van Dijk gick i ett tidigare skede in lite tufft i en luftduell med United-målvakten David De Gea och därmed fick United frispark i stället för ett nytt mål i baken. Det var inte det sista bortdömda målet i matchen heller, då även Georginio Wijnaldum hade ett avslut i nät, men som blev bortdömt för offside.

Sadio Mané höll sig i sin tur strax före halvtid på rätt sida om offside-linjen, men fick se De Gea stå för en fin fotparad på jätteläget. Liverpool gick därmed till halvtidsvila med en 1-0-ledning och fortsatte även i andra halvan av matchen att skapa chanser. Mohamed Salah fick ett kanonläge från nära håll, men fick inte träff och sköt utanför. Senare fick han sin revansch, men först tryckte United på framåt.

Fred sköt tätt utanför mål, medan Anthony Martial sköt en bit över från nära håll. Det fanns gott om målchanser på Anfield, men bollen verkade inte vilja leta sig in i nät igen - på regelrätt vis.

Först på stopptid slog Salah i spiken i kistan och fick därmed sin revansch. Yttern avslutade en omställning till 2-0 och tre nya poäng, samtidigt som han fick fira sitt första mål mot Manchester United.

- Det är speciellt. Vi njuter av vår fotboll. Du måste hela tiden vara hungrig och vilja ha mer, säger Liverpool-kaptenen Jordan Henderson till Sky Sports.

Tränaren Jürgen Klopp var också glad efteråt.

- Det är en stor lättnad. Jag är väldigt nöjd med 85-90 procent av matchen. Vi var fantastiska och dominerade matchen, speciellt i första halvlek. Energin de hade på planen var helt otrolig, säger han till Sky Sports och fortsätter.

- En normal dag hade vi gjort tre mål i första halvlek och fram till den 65:e minuten i andra halvlek borde vi har varit kyligare. Men United har samtidigt också kvalitet, spelade senare lite mer fotboll och vi fick försvara oss. Det var lite misstag här och där, samtidigt som vi inte höll i bollen tillräckligt bra, vilket gjorde att matchen förblev öppen. Sedan gjorde vi ett underbart, underbart mål i slutet. Det var verkligen en bra känsla.

Liverpool toppar därmed fortsatt Premier League överlägset och nu med en utökad ledning, då avståndet nu är hela 16 poäng ner till Manchester City på andraplats, samtidigt som Liverpool dessutom har en match färre spelad än konkurrenten.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, - Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Matic, Fred - James, Pereira, Williams - Martial.