Liverpool körde över West Ham - ny serietvåa

Liverpool körde över West Ham med 4-1 på Anfield.
Då lyfte laget till andra plats i Premier League.

Liverpool inledde matchen starkt och skapade tidigt flera målchanser, där Mohamed Salah inledningsvis var närmast med ett farligt avslut. Marko Arnautovic var dock inte sämre med ett skott i ribban. Det väckte hemmalaget.

Emre Can inledde i den 29:e minuten målskyttet genom att skalla in 1-0 efter hörna, vilket stod sig första halvlek ut innan laget fick bättre utdelning i andra halvlek. Då klev klubbens anfallstrio in i målprotokollet.

Salah fyllde först på till 2-0 innan Roberto Firmino utökade till 3-0. Efter ett tröstmål av Michael Antonio, så avslutade till slut Sadio Mané målskyttet med att slå in 4-1 bakom Adrian i West Ham-målet.

Liverpool tog därmed tre viktiga poäng i toppstriden och lyfte till andra plats i Premier League. Laget har däremot en match mer spelad än övriga konkurrenter i toppskiktet, vilket gör att United, vid en seger mot Chelsea, åter kan ta sig förbi Liverpool i tabellen.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Can, Milner - Salah, Firmino, Mané.

West Ham: Adrian - Collins, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Kouyate, Noble, Evra - Mario, Lanzini - Arnautovic.