POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Ken Bates "ny" ägare av Leeds

Ken Bates företag Outro Limited har köpt upp FSF Limited vilket nu gör Bates till majoritetsägare av aktierna i den klassiska klubben.

Affären, som bekräftas på Leeds hemsida, ska enligt klubben "leverera den öppenhet som eftersträvas" och tar förhoppningsvis död på den "skrämselpropaganda" som uppstått i mysteriet av ägandeformen.

Det har spekulerats i media om att Leeds ägandeform med FSF Limited strider mot reglerna för The Football League och The Football Association.
Misstankarna har varit att Ken Bates ägt klubben hela tiden, men att han uppgett att han inte ens vetat vem som ägt klubben och att han blivit ombedd att driva den.

I ett uttalande på hemsidan säger Leeds att de själva inte trott att det ska varit några problem, men att de förstår att medlemmarna kan ha varit oroliga över den osäkra utgången.

"För att ta tag i situationen och i förhoppning om att detta medför ett slut på spekulationerna har styrelsens ordförande, Ken Bates, slutfört uppköpet av FSF Limited för en hemlig summa. FSF Limited ägs numera av Outro Limited, som är helägt av Ken Bates."

Uttalandet hävdade också att det funnits en "politisk besatthet" över Leeds ägande.

Publicerad 2011-05-03 kl 21:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå