Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kinesiska investerare går in i City - avtalet värt 3,5 miljarder

Premier League

Manchester Citys moderbolag City Football Group har presenterat ett avtal med kinesiska investerare som tar över 13 procent av aktierna i bolaget.

Affären är värd 3,5 miljarder.

Foto: SCANPIX

Manchester City planterar nu rötter inom den kinesiska marknaden. Klubben presenterade under tisdagen ett avtal med kinesiska investerarna CMC (China Media Capital) Holdings och CITIC Capital. De båda bolagen ska enligt avtalet investera 265 miljoner pund, nästan 3,5 miljarder svenska kronor, i City Football Group (CFG) - moderbolaget som utöver Manchester City även innefattar klubbarna Melbourne City och New York City FC.

De nya kinesiska investerarna har fått nya aktier i City Football Group och äger nu 13 procent av aktierna i bolaget. Resterande del ägs sedan tidigare av Abu Dhabi Group (ADUG) som ägs av Schejk Mansour av den kungliga familjen i Abu Dhabi.

Annons

"Avtalet kommer att skapa en plattform utan motstycke för tillväxten av CFG:s klubbar och bolag i Kina och internationellt", skriver Manchester City på sin hemsida.

Ordföranden i City Football Group, Khaldoon Al Mubarak, säger så här om avtalet:

- Fotboll är den mest älskade, spelade och tittade sporten i världen och i Kina är den exponentiella tillväxten för spelet både unik och extremt spännande.

- Vi har därför arbetat hårt för att hitta rätt partners och skapa den rätta avtalsstrukturen för att utnyttja den otroliga potential som finns i Kina, både för CFG och fotbollen i stort.

Publicerad 2015-12-01 kl 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto