Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: PL straffar engelska Super League-klubbarna med dryga böter

Premier League

Sex engelska klubbar var med på Super League-tåget.
Nu bötfälls man av Premier League och ska tillsammans betala drygt 250 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån.

Super League-projektet rasade ihop innan det ens hunnit påbörjas. Nio av de tolv klubbarna har formellt dragit sig ur – och redan fått ett straff från Uefa i form av att man blir av med fem procent av den summa man tjänar i en internationell turnering kommande säsong.

Dessutom riskerar de tre klubbarna som ännu inte lämnat skeppet; Barcelona, Real Madrid och Juventus ytterligare sanktioner och det har rapporterats om att klubbarna kan komma att stängas av från Champions League.

För de engelska klubbarna som från början tänkte vara med så har notan nu kommit från Premier League. Total ska Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Liverpool betala 22 miljoner pund (motsvarande runt 250 miljoner kronor). Pengarna ska gå till bland annat investeringar ”som stöd till fansen”, gräsrotsfotboll och välgörenhetsprogram.

ANNONS

"De sex klubbarna som var involverade i förslaget att skapa en europeisk superliga har i dag återigen strukit under att deras handlingar var ett misstag", skriver Premier League i ett officiellt uttalande.

Utöver böterna är de sex klubbarna överens om att stötta en regeländring som innebär att liknande agerande i framtiden kommer att innebär 30 poängs avdrag. De sex klubbarna skulle i det läget dessutom straffas med böter på 25 miljoner pund.

Publicerad 2021-06-09 kl 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto