Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Klart: Premier League ändrar reglerna kring uppskjutna matcher

Premier League

Premier League har satt upp nya regler kring att flytta matcher till följd av covid-19. 
Detta efter att ligan under vintern har kritiserats för hanteringen av frågan. 
De meddelar att ett lag nu behöver ha minst fyra coronafall i truppen för att ha rätt att få en match uppskjuten. 

Foto: Bildbyrån

Under vintern har många Premier League-matcher blivit uppskjutna på grund av att det ena eller båda lagen har haft försvagade trupper, till följd av corona. Ligan har haft som riktlinje att matcher kan flyttats fram om truppen har haft ett positivt coronafall. Varje match har dock utvärderats enskilt och en annan parameter har varit att man har rätt att få matchen framflyttad om färre än 13 A-lagsspelare har varit tillgängliga.

Dessa regler har kritiserats, då lag har fått matcher uppskjutna i fall där truppen framför allt är försvagad av skador eller annan frånvaro. En situation där man i vanliga fall, eller om truppen inte har drabbats av corona, har behövt komma till match ändå.

ANNONS

Nu har PL satt upp nya regler, som börjar gälla den 5 februari. Det kommer därefter krävas att ett lag har fyra fall av corona i truppen för att de ska ha rätt att få en match framflyttad. Matcher kommer fortsatt utvärderas fall för fall, där man utgår ifrån olika faktorer, som klubbens förutsättningar att få ihop ett lag, covid-19:s påverkan på laget samt förutsättningarna för spelarna att förbereda sig för samt spela matchen på ett säkert sätt.

Premier League meddelar även att riktlinjer för lagen gällande corona kommer införas, såsom att bära munskydd inomhus, hålla avstånd och försöka minska på behandlingar som kräver närkontakt.

Publicerad 2022-01-26 kl 16:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto