Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

KLART: Red Sox-ägare tar över Liverpool

Sportkonsortiet New England Sports Ventures kommer att ta över Liverpool. På onsdagsmorgonen meddelade klubben att man genomför en försäljning till ägarna av baseball-laget Boston Red Sox.

Under tisdagen kom rapporter från USA och Storbritannien att asiatiska och amerikanska intressenter var nära ett övertagande av fotbollsklubben Liverpool. Klubben höll ett extrainkallat styrelsemöte om ägarfrågan och nu på onsdagen kom beskedet att gruppen New England Sports Ventures tar över klubben.
– Styrelsen beslutade att godta NESV:s förslag eftersom de bäst kunde matcha de kriterier vi har på en ny ägare, säger Liverpools styrelseordförande Martin Broughton på klubben hemsida.
– Jag är glad att vi lyckades slutföra försäljningsprocessen som har varit grundlig och omfångsrik. NESV:s filosofi handlar bara om att vinna och de har de definitivt visat med Boston Red Sox.

NESV äger sedan tidigare inte bara Boston Red Sox, utan även New England Sports Network, Fenway Sports Group samt Nascar-laget Rousch Fenway Racing. Liverpools styrelseordförande Broughton säger sig vara oerhört imponerad av NESV:s arbete och att han är övertygad om att det här är rätt steg för klubben.

När den amerikanska ägarduon Tom Hicks och George Gillett lade upp Liverpool till försäljning i april nådde skulderna över tre miljarder kronor. Duon ska enligt uppgifter till brittisk press inte få någon större vinst av affären och motsatte sig kraftigt styrelsens beslut att sälja klubben till NESV under tisdagens ”kaotiska” möte. Strax före försökte man till och med att avsätta två styrelsemedlemmar. En kupp som alltså misslyckades.

Dock återstår det en hel del pappersarbete innan affären kan genomföras. Premier League måste dessutom godkänna övertagandet innan NESV kan ersätta Hicks och Gillett.

Fotbollskanalen - TT

Publicerad 2010-10-06 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons