Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klopp drog igång Slot-ramsa i Anfield-avtackningen

Premier League

Under söndagen tackade Jürgen Klopp publiken på Anfield. 
Då passade han på att välkomna sin efterträdare. 
Till publikens stora förtjusning drog han igång en ramsa till Arne Slot. 

Foto: Bildbyrån.

I slutet av januari meddelade Jürgen Klopp att han lämnar Liverpool efter säsongen. Därefter har hans lag varit med och slagits om titlar på flera fronter, men i slutändan står det klart att Merseyside-laget får nöja sig med en Qarabao Cup-titel denna säsong.

Men trots att söndagens match mot Wolves hemma på Anfield i praktiken var betydelselös gick Liverpool-supportrarna man ur huse för att ge tysken ett värdigt avslut på sina år i klubben.

Redan inför avspark var Klopp märkbart nöjd när han fick ta emot publikens hyllningar och efter att 2-0-segern säkrats väntade ett mer formellt avtackande av Klopp, hans stab och spelarna som lämnar klubben efter säsongen. 

Annons

Först hyllades Klopp av sina supportrar och därefter greppade han själv tag i mikrofonen och höll ett sentimentalt avslutande tal på Anfield. 

- Jag trodde att jag skulle falla i bitar, men jag är bara så glad för allt, för den här matchen, för den här familjen och för att få vara en del av det här. Det är många som gråter och det kommer hända mig också i kväll. Men man måste komma ihåg att förändring är bra, slog Klopp fast enligt BBC.

Förutom att känslorna svallade på Anfield drog Klopp även upp stora skrattsalvor när han drog igång en ramsa som tillägnades till den kommande Liverpool-tränaren Arne Slot, som har bekräftat att han ansluter från Feyenoord under sommaren.

Enligt ESPN drog Liverpool-bossen igång en ramsa som gick: "Arne Slot! Na na na na na...", till tonerna av Opus hit "Live Is Life". Något som han fick med sig supportrarna på.

Annons

Sedan hade Klopp ett budskap till Liverpool-fansen:

- Ert jobb nu är att stå bakom den nya tränaren.  

Klopp fortsatte sedan att blicka mot framtiden med tillförsikt:

- Jag är säker på att ni håller med mig om att det inte behövs en totalrenovering. Vi slutade trea, vi låg före programmet. Det är ett styrkebesked i den här starka ligan och jag är helt nöjd med det.

Klopp tryckte även på att klubben har byggt upp en stark grund, samtidigt som han passade på att poängtera att klubben inte har spenderat de största summorna under hans tid i Liverpool:

- De andra klubbarna med mest pengar och de bästa tränarna vinner. Vi hade inte den bästa tränaren och vi hade aldrig det bästa laget, men under en period spelade vi den bästa fotbollen och jag älskar det. Vi är en stabil klubb och vi spenderar inte överdrivna summor, summerar Klopp.

Annons
Publicerad 2024-05-19 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto