Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp och Fabinho.

Klopp efter Fabinhos knappa speltid: ”Det tar tid att lära sig”

Fabinho har bara spelat en minut sedan flytten till Liverpool. Nu uppmanar Jürgen Klopp till tålamod och menar att mittfältaren bara behöver lära sig lagets spelsystem.
- Han behöver bara bli van vid allt, säger tränaren till klubbens hemsida.

Liverpool köpte mittfältaren Fabinho från Monaco i somras. Men trots en relativ hög prislapp på närmre 510 miljoner kronor har brasilianaren bara gjort ett enda framträdande, ett kort inhopp på en minut i Champions League.

Nu uppmanar tränaren Jürgen Klopp till tålamod.

- Det är ingen skillnad mellan honom och andra spelare. Det är inte så komplicerat, han behöver bara bli van vid allt, säger tysken till klubbens hemsida.

Klopp menar att det tar tid för en spelare att komma in i systemet och lära sig ett lags olika mönster i båda offensiven och defensiven.

- Det handlar om positionerna, reaktionen och ytorna. Defensivt, att man stänger dem, och offensivt, att man utnyttjar dem. Det är ett fotbollslag med ett specifikt sätt att spela. Det tar alltid tid att lära sig och de är vana vid andra lags sätt att spela, säger Klopp.

ANNONS

Klopp säger också att hans spelare alltid måste agera helt naturligt på planen eftersom laget spelar med hög intensitet. Han menar också att det inte finns någon tidsram för hur lång tid det tar att acklimatisera sig och säger att det kan ta upp mot ett halvår innan nya spelare slagit sig in i laget.

- I slutändan handlar det inte om att ändra de här spelarna eller att ändra deras spelstil. De är här tack vare det de har gjort, men vi måste se till att det passar vårt spelsätt, säger Klopp.

Liverpool spelar mot Chelsea i ligacupen i kväll, med matchstart 20.45.

Publicerad 2018-09-26 kl 12:45
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto