POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
51v

Klopp: "Inget tvivel om att han är tränare nästa år"

Foto: Bildbyrån.

Ole Gunnar Solskjær är tillfälig tränare i Manchester United.
Jürgen Klopp är ändå övertygad om att Solskjær leder laget nästa säsong.
- Det råder inget tvivel om att han kommer att vara tränare nästa år, säger Liverpool-tränaren enligt The Guardian. 

Ole Gunnar Solskjær tillträdde i december som ny tränare i Manchester United, men endast på tillfällig basis fram till säsongens slut i maj för att sedan återvända till Norge, då han har avtal med Molde över 2021. Efter norrmannens succé spekuleras det däremot om att han kan få chansen som permanent tränare, men ännu är inget klart. 

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp berättade under dagens presskonferens, inför helgens stormöte med United, att han kan känna glädje med Solskjær och hans framgång. 

- Jag är väldigt glad över att han fick möjlighet att visa sin kvalitet. Det är såklart inte bra för oss, men för Manchester United är det briljant att de kan få in allt det som Sir Alex Ferguson stod för, men med nya saker i fotbollen. Det är riktigt bra och gör dem till ett hot igen. De var alltid ett hot i enskilda matcher, men nu är de tillbaka igen. Alla kan se det, bra för dem, säger Liverpool-tränaren enligt engelska tidningen The Guardian. 

För Klopp är det självklart att Solskjaer ska leda United nästa säsong. Han tror inte att konkurrenten kommer att plocka in en ny tränare, vilket det också spekulerats om. 

- Han har visat allt han behöver tillsammans med hans tränare. De gjorde ett par smarta beslut och det har av olika anledningar fungerat bra. Om du gör ett mål eller inte släpper in ett mål, så går det åt ett annat håll. Han har haft kvalitet och tur i rätt stund, säger Klopp.

- Nu är han tränare och det råder inget tvivel om att han kommer att vara tränare nästa år också. Det är klart. Kan du tänka dig en situation där de säger: "Vi tar in en ny manager?". Han förtjänar det till hundra procent. Han har gjort allt du behöver göra för att nå framgång med dem, fortsätter han. 

Manchester United tar på söndag emot Liverpool på Old Trafford i ligan. 

Publicerad 2019-02-22 kl 14:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå