POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Klubben i konkurs och Svenssons framtid oviss – på planen och vid sidan

Michael Svenssons eviga skadeproblem gör att spelarkarriären kan vara slut. Samtidigt vill han fortsätta sin nyligen påbörjade tränarkarriär – men frågan är om hans klubb Southampton existerar i höst?

Southamptons framtid är rejält oviss. Laget degraderades från Championship och återfinns nästa säsong i League One. Dessutom har klubbens moderbolag gått i konkurs och frågan är om klubben ens kommer att existera när höstsäsongen drar igång.

- Vi har gått i konkurs, eller i alla fall vårt moderbolag. Fotbollsklubben lever kvar men alla aktieägare har förlorat sina pengar. Det finns temporära lösningar, men vi behöver en långsiktig plan. Även om det inte är den bästa tiden för att leta pengar, berättar Michael Svensson för fotbollskanalen.se.

Kan klubben dö?
- Nej, det kommer inte att hända. Det kan jag verkligen inte tänka mig. Det är en så stor klubb så det ska inte kunna hända, säger Svensson och berättar att det spekuleras i England om klubben möjligen kan bli tvungen att börja om i botten av seriesystemet. Men själv tror han inte att det blir så.

Krisen gör att klubben helt saknar pengar och den svenske spelande hjälptränaren vet inte ens om han kommer att få ut sin lön.
- Vi fick lön fram till den här månaden, men nu vet jag inte hur det blir. Det var hemmamatcherna som gjorde att lönerna kunde betalas ut och nu är ju säsongen slut.

Klubben är nu på jakt efter en ny ägare. Utan en sådan, inga pengar. Utan pengar, ingen klubb.
- Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända med klubben. Vi väntar på investerare som kan köpa klubben. Förhoppningsvis löser det sig väl ganska snart och då får vi reda på om dem vill satsa vidare på oss som styrt laget eller om de vill ha in nya.

Kan tänka sig Sverige – men inte som spelare

Samtidigt som Southampton inte vet hur morgondagen ser ut går Michael Svensson med pannan i veck och funderar över sin egen framtid. Det senaste året har han gjort comeback på planen, burit kaptensbindeln, skadad sig igen och tagit på sig en ny roll som hjälptränare.

- Jag har inte bestämt mig för om jag ska lägga skorna på hyllan eller om jag ska fortsätta spela ännu, förklarar han och berättar att tränarkarriären däremot är något han vill fortsätta med. Även om han känner att det är för tidigt för en roll som manger.

- Det är ett nytt yrke och en ny position inom fotbollen, det har jag verkligen sett under den här perioden. Det krävs kunskap och det är lite att lära. Det är lite för tidigt för att gå in som huvudtränare nu, då är det bättre att ta en sidoroll.

Har du påbörjat din tränarutbildning?
- Ja, jag började läsa en viss del av det för två år sedan, sen kom jag tillbaka i spel och fokuserade på det. Men det är helt klart något som jag kommer att satsa vidare på.

Siktar du på en karriär i England eller kan du tänka dig andra länder?
- Det får man se. Jag har ju varit med ett tag och har skaffat mig en hel del kontakter i Sverige och Frankrike också. Man får se vad som händer, när det väl dyker.

Är Sverige aktuellt även om du fortsätter som spelare?
- Nej, jag kommer inte att satsa vidare på fotbollsspelandet om det inte dyker upp något i England. Att komma hem till Sverige för att spela skulle bli för mycket. Nu är jag i England, jag bor här och har hus och hela den biten så om jag ska spela vidare så blir det i England. Annars satsar jag på en tränarkarriär.

Publicerad 2009-05-29 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå