POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
1v

Krafth kallades ”Thor” i Bologna: ”Inte den mest tekniske, men arbetar hårdast”

Foto: Bildbyrån

Emil Krafth flyttade tidigare i somras till Newcastle.
Där har han slagit sig in i laget direkt, något som inte förvånar Roar Hansen.
- Han kanske inte är den mest tekniska spelaren i sin position, men han arbetar hårdast, säger hans gamla tränare till The Athletic.

Emil Krafth har inlett sejouren i Newcastle med att få gott om speltid i inledningen av säsongen. Sajten The Athletic har därför gjort ett långt porträtt av svensken och han flytt till nordöstra England.

Bland annat berättar hans gamla lagkamrat Orji Okwonkwo att spelarna i Bologna kallade svensken för ”Thor” på grund av hans ursprung, blonda hår och kraftfullhet.

- Han var väldigt vår att spela mot, berättar Okwonkwo.

Sajten har också pratat med Roar Hansen, som var tränare för Krafth i både Helsingborg och Öster.

- När han skrev på för Newcastle sa jag ”vänta fyra veckor så kommer han spela” och nu spelar han. Han märktes på varje träning, så är det inte med alla. Han kanske inte är den mest tekniska spelaren i sin position, men han arbetar hårdast.

Även Darijan Bojanic, numera i Hammarby, menade att Krafth var en speciell spelare tidigt. Duon spelade ihop i både Öster och Helsingborg och mittfältaren minns när de blev uppkallade till en träning med Öster när de var 15 år gamla.

- Det var den här killen, Freddy Borg (numera i IFK Trelleborg), som var riktigt stor och stark. Det var en 50-50 duell mellan de och 15-åriga Emil mer eller mindre dödade den här killen. Han gick rakt genom honom. Jag sa till mig själv ”Wow, Emil är så jävla stark”. Det var otroligt, säger Bojanic.

Publicerad 2019-09-10 kl 10:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå