Kryss mellan United och Chelsea - efter De Geas blunder

Manchester United och Chelsea delade på poängen.
Detta efter en ny tavla av David De Gea i United-målet.
- En bra dag även om den kunde varit bättre, säger Chelseas Eden Hazard enligt BBC.

Under söndagen ställdes Manchester United hemma mot Chelsea. Inför mötet låg United tre poäng bakom Londonlaget och jagade tre poäng för att knappa in på laget i kampen om en av de fyra åtråvärda Champions League-platserna.

Och Victor Nilssons Lindelöfs lag fick en drömstart.

Efter drygt tio minuters spel tog sig Luke Shaw fram längs vänsterkanten och spelade in bollen till Juan Mata i straffområdet. Spanjoren gjorde inget misstag när han placerade in bollen med högerfoten fram till 1-0 för United.

Målet var länge det enda i första halvlek, men i slutet av densamma skulle Chelsea kvittera.

Antonio Rudiger testade avslut från distans och bollen gick mitt på David De Gea i United-målet. Men spanjoren tappade bollen och på returen kunde Marcos Alonso stöta in kvitteringen för Chelsea. En jättemiss av United-målvakten.

Tavlan var inte De Geas första på senare tid. I Champions League-mötet med Barcelona, som United förlorade med 3-0, svarade spanjoren för en jättetavla och nu var det alltså dags igen, precis som i mötet med Everton där målvakten svarade för ett svagt ingripande vid Gylfi Sigurdssons 2-0-mål.

Andra halvlek bjöd inte på några mål, även om United var nära att avgöra på tilläggstid. På en hörna nådde inbytte Marcos Rojo högst men bollen rensades på mållinjen.

Matchen slutade oavgjort, 1-1.

Chelseas Eden Hazard till Sky Sports enligt BBC:

- En bra dag även om den kunde varit bättre. Vi kom hit för att vinna, men oavgjort är inte dåligt. Om vi trott lite mer på det när vi fick chanserna hade vi kunnat göra ett till. Vi har två matcher kvar och ska försöka blir topp fyra.

- Vi började lugnt, men reagerade och gjorde mål. Jag minns inte en enda chans från deras håll i andra halvlek och vi gjorde en bra match.

I matchen tvingades både Chelseas Rudiger och Uniteds Eric Bailly utgå skadade.

Manchester United: De Gea - Young, Nilsson Lindelöf, Bailly, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Mata, Lukaku, Rashford

Chelsea:Arrizabalaga – Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso – Kante, Jorginho, Kovacic – Willian, Higuain, Hazard