Kryss och drama mellan Arsenal och Liverpool

Stormatchen i Premier League mellan Arsenal och Liverpool slutade 0-0. En trist historia? Knappast. Chanserna avlöste varandra på Emirates Stadium i London.

Den första halvleken bjöd på sprakande tempofylld fotboll och hade det mesta, utom mål.
Liverpools Philippe Coutinho sköt i ribban i matchinledningen och träffade stolpen i slutet av halvleken. Centertanken Christian Benteke hade en superchans i den 39:e minuten, men avslutet från nära håll räddades fenomenalt av Petr Cech. Den tjeckiske målvakten höll kvar Londonlaget i matchen.

Arsenals Aaron Ramsey borde ha noterats för matchens första mål i den åttonde minuten, men den assisterande domaren vinkade för offside. Reprisbilderna visade dock att gästernas mittback Martin Skrtel stod i linje med Ramsey när Santi Cazorla släppte iväg bollen i djupled.

Den andra akten handlade i stort sett om en sak: en mäktig Arsenalpress.

Alexis Sanchez sköt i stolpens utsida i den 60:e minuten. Tio minuter senare fick fransmannen Olivier Giroud chansen att avsluta framgör mål, men Liverpools belgiske målvakt Simon Mignolet stäckte ut och räddade.

Hemmalaget skapade massor, den sista chansen fick Alex Oxlade-Chamberlain i den 94:e minuten, men Mignolet räddade till en resultatlös hörna.

I Liverpool gjorde Jordan Rossiter debut i Premier League — 18-åringen byttes in i den 75:e minuten.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Milner, Can, Lucas, Firmino, Coutinho, Benteke

Arsenal: Cech, Bellerin, Chambers, Gabriel, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Özil, Alexis, Giroud.

Publicerad 2015-08-24 kl 23:07