Kryss på Stamford Bridge - dansk hjälte på övertid

Southampton kvitterade sent mot Chelsea på Stamford Bridge för att ta med sig en poäng hem till sydkusten.
På övertid kvitterade danske mittbacken Jannik Vestergaard till 3-3.
- Om du införskaffar dig en 2-0-ledning måste du hålla ut och plocka hem poängen, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard efter matchen.

Chelsea körde senast över Crystal Palace i Londonderbyt med hela 4-0. Under lördagen var man ute efter nästa trepoängare när Southampton gästade Stamford Bridge.

Southampton, å andra sidan, har även de öppnat säsongen tämligen starkt. Man kom inför Chelsea-matchen med två raka segrar i bagaget, den senaste var en 2-0-seger hemma mot West Brom innan landslagsuppehållet.

När startelvorna släpptes en timme innan match var det två saker som stog ut: Kepa var tillbaka i mål för Chelsea, som saknade förstemålvakten Eduoard Mendy på grund av skada, samtidigt som Theo Walcott gick direkt in i Raplh Hassenhüttls startelva efter återkomsten till Southampton - efter 14 år i Arsenal och Everton.

När matchen drog igång fick Chelsea en drömöppning. Efter bara 15 minuter spelade gav sommarnyförvärvet Timo Werner Londonlaget ledningen med sitt första PL-mål. Werner tog emot bollen på kanten, vek in, och dribblade bort Southampton-försvaret innan han placerade in 1-0 till hemmalaget.

Knappt kvarten senare uttökade Werner sedan till 2-0. Tysken vann en duell med Southampton-försvararen Jan Bednarek innan han lyfte bollen över Alex McCarthy och nickade in 2-0 på sin egen lyftning.

Men Southampton skulle komma tillbaka. Precis innan halvtid gjorde Danny Ings 2-1 på assist från Che Adams - och tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Southampton via Che Adams.

Adams snappade upp en felpass av Kurt Zouma och när Adams kom en-mot-en med Kepa så gjorde spanjoren bort sig och Southampton-anfallaren kom förbi. Kepa försökte sedan reda ut sitt misstag, men då dunkade Adams upp 2-2 i Chelseas nättak.

2-2 varade inte länge, dock. Bara två minuter senare bröt sig Timo Werner fri. När han och landslagskollegan Kai Havertz kom ensamma med en Southampton-försvarare, frispelade Werner Havertz - som enkelt kunde peta in 3-2 till hemmalaget Chelsea.

Men Southampton fick sista ordet. I den 92:a minuten måttade Theo Walcott skott utanför Chelseas straffområde under en slutforcering av bortalaget. På skottet dök den danske mittbacken Jannik Vestergaard upp och styrde in 3-3 med huvudet bakom Kepa i Chelsea-målet.

Resultatet innebär att Chelsea nu placerar sig på sjätteplats i Premier League, samtidigt som Southampton kniper åt sig tiondeplatsen. Härnäst möter Chelsea Manchester United på Old Trafford, samtidigt som Southampton tar sig an Everton hemma på Saint Mary's Stadium.

- Om du införskaffar dig en 2-0-ledning måste du hålla ut och plocka hem poängen. Det här är det bästa vi har spelat hittills under den här säsongen, men Southampton är ett bra lag, säger Chelsea-tränaren Frank Lampard till BBC Sport efter matchen.

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen, Zouma, Chilwell - Kante, Jorginho - Mount, Havertz, Pulisic - Werner.

Southampton: McCarthy - Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand - Walcott, Ward-Prowse, Romeu, Redmond - Ings, Adams.