Kulusevski med två assist när Tottenham besegrade Leicester

Dejan Kulusevski fick börja på bänken när Tottenham tog emot Leicester.
I andra halvlek blev svensken inbytt och assisterade två av tre mål när Spurs vann med 3-0.

Dejan Kulusevski inledde på bänken när Tottenham tog emot Leicester City på hemmaplan.

Startade gjorde i stället Lucas Moura och tillsammans med Harry Kane och Son Heung-min utgjorde de en anfallstrio. Något som skulle visa sig fungera väl när de två sistnämnda stod bakom Tottenhams första mål. På hörna kunde Harry Kane nicka in 1-0.

Resten av halvleken turades lagen om att driva matchen framåt och initiativ togs från båda hållen. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek byttes Dejan Kulusevski in redan i minut 55. Bara fem minuter senare stod svensken för en avgörande assist när Son Heung-min satte 2-0.

Men det var inte det enda anfallet Kulusevski var inblandad i. Han startade flera anfall och utmanade på högerkanten.

I minut 79 slog Son Heung-min och Dejan Kulusevski till igen där Heung-min lyfte in 3-0 efter en passning från Kulusevski. 3-0 var ett faktum där svensken assisterade två av målen.

Leicesters Kelechi Iheanacho reducerade till 3-1 på tilläggstid, men det var för sent.

Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Davies - Emerson, Bentancur, Højbjerg, Sessegnon - Moura, Kane, Heung-Min

Leicester: Schmeichel - Castagne, Amartey, Soyuncu, Thomas - Soumaré, Mendy - Albrighton, Iheanacho, Pérez - Daka

Publicerad 2022-05-01 kl 17:03