Lagerbäcks nigerianer kunde inte stoppa Redknapps Tottenham

Tottenham-Everton 2-1
1-0, 11', Pavlutjenko 2-0 28' Luka Modric 55' Aiyegbeni

Intressant match i allmänhet och för Nigerias nye förbundskapten Lars Lagerbäck i synnerhet då Everton hade nigerianerna Aiyegbeni och Anichebe på topp från start. Men det var Tottenham som vann med 2-1 efter att man dominerat totalt under första halvlek. Luka Modric gjorde ett oerhört vackert 2-0-mål när han först tog sig in i straffområdet med några dribblingar och sedan lyfte in bollen via ribban.

Aiyegbeni reducerade tidigt i andra halvlek och gav spänning i matchen och bortalaget hade flera bra chanser - bland annat missade Landon Donovan i stort sett öppet mål från snäv vinkel. Men Spurs häll undan och hänger med i kampen om den sista CL-platsen.

Tottenham: Gomes, Corluka, Bassong, Dawson, Bale, Kranjcar, Huddlestone, Palacios, Modric, Pavlyuchenko, Defoe
Avb: Alnwick, Kaboul, Crouch, Gudjohnsen, Kyle Walker, Dervite,