Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lampard lägger press på Mancini: ”Måste få det att fungera väldigt snabbt”

England

City miljardsatsningar väntas ge resultat i år. Frank Lampard är dock osäker.
– De måste få det att fungerar väldigt snabbt, säger han till the Daily Star.

Sedan 2006 har Manchester City spenderat hysteriska 384 miljoner pund på nya spelare, men än så länge har satsningen inte genererat några titlar eller något Champions League-avancemang.

Alla pengar de spenderar genererar i alla fall otroligt mycket uppmärksamhet från media, som ställer frågan till var och varannan person i Premier League: Hur långt kan City nå den här säsongen? Frank Lampard är förstås medveten om alla spelare de köper, men lägger samtidigt in en brasklapp – de måste få ihop laget också.

– Självklart har de ju pengarna och är starkare än någonsin. Men de kommer att tvingas att försöka hitta rätt balans och få det att fungera så snabbt som möjligt, säger mittfältaren och sätter en del press på Roberto Mancini.

ANNONS

Frank Lampard känner ju igen fenomenet med att spendera stora pengar rätt väl. Chelsea köpte ju spelare för enorma summor de också, framförallt under den första delen av 00-talet. I Londonklubben tog det dock inte lång tid innan man lyckades.

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra i Chelsea. Det tog oss väl en säsong eller en och en halv säsong att ta oss dit vi ville vara.

Att City kommer att ta sig dit tror Lampard visserligen, men frågan för honom är hur lång tid det kommer att ta.

– Du känner ju att de kommer att vara en kraft att räkna med förr eller senare, med tanke på de pengar de har bakom sig - det verkar helt enkelt vara så. Men hur snabbt de kan göra det och hur framgångsrika de kan bli återstår att se.

Publicerad 2010-08-06 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto