Lampards Derby föll mot Chelsea i ligacupen efter två självmål

Frank Lampard är klassad som en ikon i Chelsea.
När han nu ställdes mot sin gamla blev det förlust med 3-2.

Derby slog, mot alla odds, i förra omgången av ligacupen ut Manchester United. Då lottades klubben mot Chelsea. Det innebar att Derbys tränare, Frank Lampard, skulle försöka utmanövrera sin gamla klubb som han i princip har legendarstatus i.

Derby fick en tung inledning av matchen då man hamnade i underläge nästan omgående. Redan i den femte minuten gjorde Fikayo Tomoti självmål och Chelsea var i ledningen.

Men bortalaget på Stamford Bridge lät sig inte nedslås och kort därefter kvitterade Jack Mariott.

Sedan var självmålsolyckan framme igen och Derbys Richard Keogh var den drabbade. Men återigen kvitterade Derby då Martyn Waghorn höll sig framme i den 27:e minuten och gjorde 2-2. Den färgsprakande första halvleken hade dock inte nått sitt slut där och innan halvtid satte Cesc Fabregas dit 3-2.

Den andra halvleken var dock inte lika målglad och det blev inga fler fullträffar. Lampard försökte med allting han kunde, men närmare än en stolpträff i den 89:e minuten kom inte Derby.

Därmed är Chelsea vidare i ligacupen och Frank Lampard Derby är utslaget.

Publicerad 2018-10-31 kl 22:39