Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Larsson ser fram emot mellandagarna: Kanske viktigaste perioden

I stället för julskinka blir det pasta, träning och en massa matcher.
De svenska fotbollsspelarna i England kan glömma julledigheten.
-Det är tufft men samtidigt är det tradition och något som man är van vid nu, säger Birminghams mittfältare Sebastian Larsson.

På annandagen, som kallas Boxing Day i England, möter Birmingham serieledaren Chelsea på hemmaplan, två dagar senare ställs de mot bottenlaget Stoke och i början av januari är det match mot Nottingham Forest i FA-cupen.

Spelschemat i den engelska fotbollen är som vanligt mest hektiskt kring jul och nyår.
-Det är kanske också den viktigaste perioden i Premier league då det finns många poäng att plocka på kort tid. Får man resultat med sig under den här perioden ser det också bra ut inför fortsättningen av säsongen, säger Sebastian Larsson till TT.
För Larssons Birmingham skulle ett juluppehåll under "Boxing day", liknande det i Italien och Spanien, förstöra rytmen i matchandet.

Klubben är just nu Premier leagues formstarkaste lag och har nio raka matcher utan förlust, det senaste nederlaget kom mot hans förra klubb Arsenal, 1-3, i mitten av oktober.
En magisk svit som innebär en sjundeplats i ligan.
-Självklart är vi otroligt nöjda med resultaten. Nio raka matcher utan förlust i Premier league är ingen lätt bedrift, säger Larsson.
Men att blicka upp mot en sjätteplats och spel ute i Europa kommer inte att hända, enligt Larsson.

-Prio ett är att ta de poäng som behövs för att säkra kontraktet. Vi kan inte sväva i väg och tro att vi ska sluta sexa. Gör vi det kan det svänga väldigt snabbt, säger han.
Birmingham har en mix av spelare som kompletterar varandra på ett bra sätt. Det är en anledning som Larsson nämner bakom nykomlingens succé. Ytterligare faktorer är förtroendet till varandra på plan, att resultat har gått deras väg och att fotboll är lätt när självförtroendet är på topp.

Då nämner han inte ens sin egen insats med fyra mål på 16 matcher.
-Fotbollen är lättare i Premier league. Jämfört med Championship är det mer passningsspel från backarna, mer spel och inte bara snabbt och fysiskt.
Dottern Nellie, två månader, har också sin roll.
-Hon har satt saker i sitt perspektiv. Det är lättare att koppla bort fotbollen när man inser att det finns något annat som är viktigare, säger han.
Efter sin svenska julafton i England skiftar han fokus och koncentrerar sig på ligaledaren Chelsea.
-De har all press på sig. Vi ser fram emot matchen och ska njuta av den. Gör vi en kanonmatch kan vi störa dem.

TT

Publicerad 2009-12-23 kl 14:48
Annons
Annons
Annons