Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Laudrup misstänks ha tagit emot svarta pengar

2014 fick Michael Laudrup överraskande sparken som tränare av Swansea. Nu har Football Leaks kommit över information som pekar på att dansken fick gå på grund av misstankar om svarta pengar vid spelarövergångar.

Det danska politiken.dk som skriver om avslöjandet, som är ytterligare ett i raden av läckor som kommit fram senaste dagarna, där tidigare bland annat Cristiano Ronaldo pekats ut för att ha gömt undan hundratals miljoner kronor för att undvika skatt.

I detta fall är det Michael Laudrup och framförallt hans agent Bayram Tutumlu som anklagas för att ha tagit emot svarta pengar vid flera spelarövergångar under danskens tid som tränare för Swansea. Det påstås ha gått så långt att Laudrup inte ville ha spelare till klubben om inte Tutumlu var inblandad i övergångarna. Enligt Football Leaks ska Tutumlu ha haft ekonomiska vinningar i inte mindre än sju olika spelarövergångar till Swansea, däribland affärerna för Pablo Hernandez och Chico Flores.

Tutumlu ska ha tjänat så mycket som 32 miljoner kronor på dessa övergångar, vilket isåfall är fyra gånger mer än vad Swansea betalade honom i lön. 2013 avslutade Swansea samarbetet med Tutumlu på grund av oenigheter gällande just dennes inblandning i klubbens spelaraffärer, vilket inte hindrade honom från att vara delaktig Ben Davies kontraktsförlängning med klubben senare samma år.

Några konkreta bevis på att Laudrup själv ska ha tjänat på detta har inte kommit fram, men Politiken har inte fått svar gällande vilken roll han eventuellt spelat i sammanhanget, eller om han visste om Tutumlus påstådda affärer. Det är också oklart om Laudrup betalat Tutumlu arvode enligt avtal, eller om Tutumlu istället tillåtits ta emot pengar svart vid sagda övergångar som ersättning.

Laudrup tillbakavisar dock kraftigt att han själv ska ha tagit emot några svarta pengar under tiden i Swansea eller i någon av sina tidigare klubbar. Även Bayram Tutumlu förnekar att några oegentligheter ska ha förekommit.

Publicerad 2016-12-04 kl 07:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons