Lazar Markovic matchhjälte för Liverpool

Liverpool besegrade Sebastian Larssons Sunderland med 1-0 efter matchens enda mål av Lazar Markovic. Det var serbens första mål i Premier League.

Brendan Rodgers har gett Raheem Sterling en viloperiod och den unge stjärnan missade Liverpools FA-cupvinst mot Wimbledon. I dagens match mot Sunderland saknades han igen. Med i elvan fanns dock Fabio Borini - som ställdes mot klubben han var på lån i förra säsongen. I hemmalaget spelade den svenska landslagsmittfältaren Sebastian Larsson från start.

Efter bara nio minuters spel gjorde Lazar Markovic sitt första ligamål för Liverpool. Bollen letade sig fram till serben som kunde peta in bollen via Pantilimon i Sunderlands mål.
20-åringen kom till klubben från Benfica inför den här säsongen och fick nu till slut näta i Premier League.

I den 29:e minuten var Markovic nära igen. På en svår studsande boll klippte serben till utanför straffområdet. Bollen fick en fin båge och bara ribban räddade Sunderland från ett tvåmålsunderläge.

Inför den andra halvleken så kändes det som en jämn match där allt kunde hände. Men inledningsvis av den andra halvleken fick Liam Bridcutt sitt andra gula kort efter att ha trampat Emre Can på hälarna. Sunderland får nu jaga kvittering med tio man vilket de inte lyckades med.

Liverpool höll undan och vann med 1-0. Man ligger nu på en 8:e plats i Premier League och är fem poäng från en Champions League-plats.

Lagens startelvor:

Sunderland: Pantilimon, Vergini, van Aanholt, O’Shea, Brown, Bridcutt, Larsson, Gomez, Johnson, Giaccherini, Wickham.

Liverpool: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Henderson, Gerrard, Lucas, Moreno, Coutinho, Borini, Markovic.

Publicerad 2015-01-10 kl 15:40