Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Leicester-ägarens helikopter kraschade och fattade eld

Premier League

Leicester spelade oavgjort hemma mot West Ham.
Efter matchen kraschade ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter utanför arenan och fattade eld.

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under söndagen möttes Leicester och West Ham i Premier League. Efter matchen lyfte ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter från arenan, men kraschade sedan på parkeringen utanför arenan och fattade eld. Detta rapporterar bland annat BBC.

Både polisbilar och ambulanser cirkulerade runt arenan i samband med att helikoptern kraschade.

Flera källor, däribland BBC och Reuters, skriver att Vichai Srivaddhanaprabha befann sig ombord på helikoptern, något som inte har bekräftats av vare sig Leicester eller polisen.

I ett uttalande skriver polisen i Leicester: "Vi hanterar en olycka i närheten av King Power Stadium och ”emergency services” är medvetna om situationen och hanterar den"

ANNONS

Mirror har också pratat med en person som ska ha sett händelseförloppet.

- Den slog i marken med en kraftig smäll och sedan fattade den eld. Det har spridit sig hela vägen över till andra sidan parkeringen. Jag tror inte att det fanns några personer där. Jag skakar, säger han.

Under lördagskvällen lämnade Leicester ett uttalande via sin hemsida.

"Vi hjälper Leicesterpolisen och ambulanssjukvårdare med att hantera olyckan vid King Power Stadium. Klubben kommer med ett mer detaljerat uttalande när mer information finns".

Srivaddhanaprabha tog över som ägare i Leicester 2010 och har under åren blivit en väldigt populär figur i klubben. Thailändaren är grundare och ägare av företaget King Power, som driver tax free-butiker. Sedan maj 2017 har Srivaddhanaprabha även varit ägare av belgiska OH Leuven.

ANNONS

Efter händelsen visade också Leicester-spelarna Harry Maguire och Jamie Vardy sitt stöd på Twitter.

Under natten släppte polisen ett uttalande där man berättade att utredningen leds av AAIB, Air Accidents Investigation Branch, och att de samarbetar med Leicester för att utreda vad som hänt.

Foto: Scanpix.

Publicerad 2018-10-27 kl 22:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto