Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Leicester befriat från skuld på 2,5 miljarder

Premier League

En skuld på 2,5 miljarder kronor har blivit till tillgångar.
Det kan Leicester tacka sin ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha för.

Foto: Bildbyrån

Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Leicester har hållit låg profil på transfermarknaden senaste åren. Anledningen? Klubben har dragits med stora ekonomiska problem sedan coronapandemin.

Men på onsdagen meddelar Leicester att klubbens ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha, vars familj har ägt klubben sedan 2010, har betalat av en utestående skuld till moderbolaget King Power International (KPI) genom att konvertera mer än 194 miljoner pund (knappt 2,5 miljarder kronor) i lån till eget kapital.

Srivaddhanaprabha är som bekant också ordförande för familjeföretaget KPI, som är baserat i Bangkok.

- Att upprätthålla långsiktig stabilitet är avgörande för hållbar tillväxt och en grundläggande princip som alltid har väglett våra investeringar i klubbens framtid. Vi vill se till att vi fortsätter på den vägen, säger Srivaddhanaprabha till klubbens hemsida.

ANNONS

- Jag tror med hela mitt hjärta på Leicester City och vad klubben kan åstadkomma för våra fans, vårt folk och våra samhällen - i Leicester, Thailand och runt om i världen.

Srivaddhanaprabha-familjen förvärvade Leicester 2010 och har sedan dess varit en uppskattad ägare. Förutom Premier League-titeln 2016 har klubben även vunnit två cupguld sedan övertagande.

2013 konverterade ägarfamiljen en skuld på 103 miljoner pund (1,3 miljarder kronor) till eget kapital. Det är alltså andra gången på tio år som en miljardinvestering görs i klubben.

Publicerad 2023-02-01 kl 22:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto