Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Leicester-stjärnans drag: Köper in sig i fotbollsklubb

Premier League

Jamie Vardy kom inte med i den engelska EM-truppen.
Nu har han sysselsatt sig på annat håll - och köpt in sig i en amerikansk klubb.
- Det är en tillräckligt stor del av klubben för att få en stol vid bordet, säger Vardy till The Athletic.

Foto: Bildbyrån.

Jamie Vardy noterades för 17 mål och nio assist på 42 framträdanden under den gångna säsongen. Det ledde inte till någon plats i den engelska EM-truppen - men Vardy har hållit sig sysselsatt på annat håll.

Under måndagen gick han ut i en intervju med engelska The Athletic om att han köpt in sig i den amerikanska fotbollsklubben, Rochester Rhinos, från New York-området. För att förtydliga: Vi pratar om en klubb som spelar vad amerikanerna kallar soccer.

- Det är en tillräckligt stor andel av klubben för att få en stol vid bordet. Det är jättespännande. Det kommer att bli annorlunda från vad jag är van vid att göra, men jag ser fram emot att kasta mig in i det, säger Vardy till The Athletic.

ANNONS

Klubben har varit inaktiv sedan 2017 och Vardy ska vara med i processen att återuppliva den. Han uppger till The Athletic att han planerar att vara aktiv i den återupplivningsprocessen men att han fortsatt kommer att spela för Leicester City.

När Rochester Rhinos senast var aktiva, 2017, spelade man i USL (amerikanska andraligan). Efter den säsongen la man sedan laget på is, då ägarna David och Wendy Dworkin, som även är delägare i NBA-laget Sacramento Kings, sökte extra kapital för att bedriva lagets verksamhet. Enligt The Athletic var det för att klubben hade en och en halv miljon dollar i skuld, vilket motsvarar cirka 12,5 miljoner kronor.

Nu har man hittat det extra kapitalet genom Vardy, så vad väntar härnäst?

Vardy och paret Dworkin har satt som mål att hitta en huvudtränare och en ny arena i Rochesterområdet inför säsongen 2022, då man planerar att spela igen. Diskussioner förs kring vilken liga de ska träda in i, men det är ännu inte bestämt.

ANNONS
Publicerad 2021-06-15 kl 16:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto