Leicesters galna överkörning - tangerade målrekord i Premier League

Rött kort för Ryan Bertrand efter tolv minuter.
Sedan slog Leicester till med en rejäl överkörning.
"The Foxes" vann med 9-0 och tangerade rekordet för största segern någonsin i Premier League.
- Vi vet att vi kan orsaka problem för vilket lag som helst, säger Leicester-anfallaren Jamie Vardy till BBC.

Leicester har i år imponerat och är än så länge med i fajten om Champions League-spel nästa säsong. Under fredagskvällen ställdes laget mot Southampton på bortaplan och slog till med en rejäl överkörning på St. Mary's Stadium.

Efter att Southampton-backen Ryan Bertrand i den tolfte minuten blev utvisad öste laget på och ledde med hela 5-0 i halvtid efter två mål av Ayoze Perez och ett mål av Ben Chilwell, Youri Tielemans och Jamie Vardy. Därefter utökade Perez i andra halvlek till 6-0 och i den 58:e minuten gjorde Vardy sitt andra mål för kvällen till 7-0.

Leicester jagade fler mål och i den 85:e minuten utökade James Maddison till 8-0, medan Vardy blev hattrickskytt till 9-0 från straffpunkten på stopptid. Därmed tangerade Leicester Manchester Uniteds största seger någonsin i ligan från 1995, då United besegrade Ipswich med 9-0, vilket är största segern genom tiderna, numera ihop med Leicesters seger i kväll, i Premier League sedan ligan startades 1992.

- Jag fick veta av Jonny Evans att det skulle kunna bli ett rekord. Han sa till alla vid 6-0 att det kunde bli ett rekord och vi ville alla gå för det. Vi var riktigt hungriga, säger Vardy till BBC och fortsätter:

- Vi började riktigt bra, de blev en man mindre och vi vet hur det är. Vi visste att vi var tvungna att fortsätta framåt och det gav utdelning. Vi vill spela bra och vi vet att vi kan orsaka problem för vilket lag som helst och vinna varje match.

Leicester är nu även på andraplats i ligatabellen, fem poäng bakom Liverpool i serieledning i Premier League. Leicester har en poäng ner till trean Manchester City och tre poäng ner till fyran Chelsea, men med en match mer spelad.