Lindelöf gjorde comeback - United vidare i FA-cupen

Victor Nilsson Lindelöf gjorde comeback mot Aston Villa.
Då vann Manchester United med 1-0 och gick vidare i FA-cupen.
- Det var en svår match, säger Raphael Varane till BBC.

Efter en månads frånvaro gjorde Victor Nilsson Lindelöf under måndagskvällen comeback från start för Manchester United mot Aston Villa hemma i den tredje omgången i FA-cupen. Landsmannen Anthony Elanga började i sin tur på bänken, medan superstjärnan Cristiano Ronaldo var utanför truppen med anledning av mindre skadeproblem.

Trots Ronaldos frånvaro fick Manchester United en drömstart och tog ledningen i den åttonde minuten, då Scott McTominay höll sig framme till 1-0. En drömstart för storklubbens del. United hade sedan mycket boll, men det var Villa som först var närmast nästa mål i matchen. Ollie Watkins kom fram till ett bra läge i straffområdet, men sköt i ribban, vilket innebar United-ledning i paus.

I andra halvlek tryckte Danny Ings in bollen i nät, men efter en stund blev målet bortdömt efter VAR-check. Uniteds tyske tränare Ralf Rangnick kunde därmed pusta ut.

- Det var en lång stund. Jag tror att det var rätt beslut, säger Raphael Varane till BBC.

- Hur lång tid har du på dig? Domarna tog tre och en halv minut på sig för att ta ett beslut. De tittade på två eller tre händelser i det. När VAR finns där och fattar beslut måste man acceptera det. Det finns inget du kan göra för att ändra på det. Den enkla vägen är att skylla på tur och domare, men det kommer inte vi göra, säger Villa-tränaren Steven Gerrard till BBC.

Lite senare satte Ollie Watkins bollen i mål, men då krävdes inte en VAR-koll för att konstatera att det var offside. I samband med det bortdömda målet dundrade Nilsson Lindelöf in med sitt högra knä i ena stolpen, vilket gjorde att han blev liggande i gräset. Först såg svensken ut att tvingas till byte, men i slutändan spelade han klart matchen.

Elanga gjorde ett piggt inhopp i slutskedet, men hamnade inte i målprotokollet den här gången och United vann till slut med 1-0, vilket innebar avancemang i turneringen.

- Det var en svår match. Vi led på planen tillsammans och jag tycker om vår anda i den här matchen. Vi hade möjligheter för fler mål, säger Varane.

Manchester United: De Gea - Dalot, Nilsson Lindelöf, Varane, Shaw - McTominay, Fred - Greenwood, Fernandes, Rashford - Cavani.

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Ramsey - Buendia, Ings, Watkins.